Genelleştirilmiş toplanabilme metotları üzerine
On generalized summability methods
  1. Tez No: 951759
  2. Yazar: ABDULLAH ALOBID
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. BAĞDAGÜL KARTAL ERDOĞAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Mutlak matris toplanabilme, Riesz ortalaması, Sonsuz seriler, Absolute matrix summability, Riesz mean, Infinite series
  7. Yıl: 2025
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Erciyes Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 67
Özet
Bu çalışma altı bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, sonraki bölümlerde kullanılacak olan temel tanımlar, teoremler ve lemmalardan bahsedilmiştir. İkinci bölümde, yöntem ve materyaller ile ilgili bilgiler verilmiştir. Üçüncü bölümde, 𝜑−|𝑁̅,𝑝𝑛;𝛽|𝑘 ve 𝜑−|𝐴,𝛽;𝛾|𝑘 toplanabilme metotları üzerine iki teorem ispatlanmıştır. Dördüncü bölümde, 𝜑−|𝐴;𝛾|𝑘 ve 𝜑−|𝐴,𝛽;𝛾|𝑘 toplanabilme metotları üzerine iki teorem ispatlanmıştır. Beşinci bölümde, toplanabilme metotlarının denkliği üzerine teoremler ispatlanmıştır. Son olarak, altıncı bölümde ise sonuçlar ifade edilmiştir.
Özet (Çeviri)
This study consists of six chapters. In the first chapter, the fundamental definitions, theorems, and lemmas that will be used in the subsequent chapters are discussed. In the second chapter, information regarding the method and materials are provided. In the third chapter, two theorems on the 𝜑−|𝑁̅,𝑝𝑛;𝛽|𝑘 and 𝜑−|𝐴,𝛽;𝛾|𝑘 summability methods are proven. In the fourth chapter, two theorems on the 𝜑−|𝐴;𝛾|𝑘 and 𝜑−|𝐴,𝛽;𝛾|𝑘 summability methods are proven. In the fifth chapter, theorems on the equivalence of summability methods are proven. Finally, the results are stated in the sixth chapter.