Geodezikler için bazı integral geometri problemleri
Some integral geometry problems for geodesics
- Tez No: 95347
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MUSTAFA YILDIZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Integral Geometry Problem, well-posed Problems in Hadamard and Tikhonov Sense, Inverse Problem
- Yıl: 2000
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Zonguldak Karaelmas Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 60
Özet
ÖZET Bilim Uzmanlığı Tezi GEODEZİKLER İÇİN BAZI INTEGRAL GEOMETRİ PROBLEMLERİ Ashhan HABERAL Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Anabilim Dak Tez Danışmanı: YrcLDoç.Dr.Mustafa YILDIZ Ağustos 2000, 60 sayfa. Bu tez üç bölümden oluşmaktadır.Birinci bölümde integral Geometri Probleminin incelenmesinde gerekli olan temel tanım ve teoremler verilmiştir, ikinci bölümde Hadamard ve Tikhonov anlamında iyi konulmuş problemler ve integral Geometri Problemi tanımlanarak, integral Geometri Problemlerinin bazı uygulamaları verilmiştir.Üçüncü bölümde Düzlemsel integral Geometri Problemi araştırılmıştır ve Transport denklem için Üç Boyutlu Ters Problem incelenmiştir. Anahtar Kelimelenîntegral Geometri Problemi, Hadamard ve Tikhonov anlamında iyi konulmuş problem, Ters Problem. Bilim Kodu :403.06.01 uı
Özet (Çeviri)
ABSTRACT M.Sc. Thesis SOME INTEGRAL GEOMETRY PROBLEMS FOR GEODESICS Askhan HABERAL Zonguldak Karaelmas University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Mathematics Thesis Advisor: Assist. Prof. Dr. Mustafa YILDIZ August 2000,60 pages This thesis is consisted of three chapters. The first chapter introduced basic definitions and theorems needed to examining Integral Geometry Problem. In the second chapter well-posed problems in Hadamard and Tikhonov sense and Integral Geometry Problems were described and then some of its applications were explained.In The third chapter we investigated the Plane Integral Geometry Problem and the Three-Dimensional Inverse Problem investigated for the transport equation.