Tarsus-Adana-Gaziantep otoyolu Bahçe yöresi T2 (ayran) tünelinin mühendislik jeolojisi ve tahkimatının incelenmesi
An Investigation of engineering geology and support system of T2 (ayran) tunnel in Bahçe area of Tarsus-Adana-Gaziantep motorway
  1. Tez No: 95509
  2. Yazar: MURAT ERDOĞDU
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ADEM ERSOY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Maden Mühendisliği ve Madencilik, Mining Engineering and Mining
  6. Anahtar Kelimeler: Tünel, NATM, Mühendislik Jeolojisi, Tahkimat, Kaya Sınıflaması, TunneL, NATM, Engineering Geolgy, Support, Rock Classification. H
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Maden Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 81
Özet
öz YÜKSEK LİSANS TEZİ TARSUS-ADAN A-GAZİANTEP OTOYOLU BAHÇE YÖRESİ T2 (AYRAN) TÜNELİNİN MÜHENDİSLİK JEOLOJİSİ VE TAHKİMATININ İNCELENMESİ Murat ERDOĞDU ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MADEN MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİMDALl Danışman: Yrd. Doç. Dr. Adem ERSOY Yıl: 2000, Sayfa: 81 Jüri: Prof. Dr. Mesut ANIL Jüri: Doç. Dr. Hasan ÇETİN Jüri: Yrd. Doç. Dr. Adem ERSOY Bu çalışmada, Tarsus-Adana-Gaziantep otoyolu Bahçe kesimindeki T2 (Ayran) Tüneli incelenmiştir. Bu tünel NATM (Yeni Avusturya Tünel Metodu) ile yapılmışın". Yöre jeolojisi, tünel güzergahının mühendislik jeolojisi ve tünelde kullanılan tahkimat sistemi çalışılmıştır. Tünelde kayaların mekanik ve jeolojik özellikleri ve su geliri dikkate alınarak kaya sınıflamaları yapılmıştır. Bu sınıflamalarda kaya dokusu ve mühendislik özellikleri, kazı durumu, kazı sonrası davranışlar ve sağlamlaştırma yöntemleri açıklanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MSc THESIS AN INVESTIGATION OF ENGINEERING GEOLOGY AND SUPPORT SYSTEM OF T2 (AYRAN) TUNNEL İN BAHÇE AREA OF TARSUS- ADANA- GAZİANTEP MOTORWAY Murat ERDOGDU DEPARTMENT OF MINING ENGINEERING INSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCES UNIVERSTY OF ÇUKUROVA Danışman: Yrd. Doç. Dr. Adem ERSOY Year: 2000, Page: 81 Jury: Prof. Dr. Mesut ANIL Jury: Doç. Dr. Hasan ÇETİN Jury: Yrd. Doç. Dr. Adem ERSOY In this study, T2 (Ayran) Tunnel in Bahçe area of Tarsus-Adana-Gaziantep motorway has been investigated. The Tunnel has been constructed by New Austrian Tunnel method (NATM). The regial geology, engineering geology throughout the tunnel and support system used in the tunnel were studied. Rock classification has been carried out to take into consideration of mechanical and geological properties and water presence in the tunnel. In these classifications, rock texture and engineering properties of rock, excavation conditions, rock behaviours after excavation and reinforcement metods have been explained.