Bis [N-(2-bromo-4-metilfenil)-naftaldimato]Cu[II]'nin kristal yapısı üzerinde çalışmalar
Studying of the crystal structure of Bis[N-(2-bromo-4-metilfenil)-naphtaldimato]Cu[II]
- Tez No: 95717
- Danışmanlar: PROF. DR. ARSIN AYDINURAZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Schiff Bases, Direct methods.Least-squares methods
- Yıl: 2000
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ankara Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Fizik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 92
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi BislN-(2-bromo-4-metilfenil)-naftaldimato]Cu[II] 'nin Kristal Yapısı Üzerinde Çalışmalar Erdem YAŞAR Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fizik Anabilim Dalı Danışman:Prof.Dr.Arsın AYDINURAZ Bu tez çalışmasında Bis [N-(2-Bromo-4-MetiIfenil)-Naftaldimato]Cu[II] Schiff bazı bakır kompleksinin kristal yapısı X-Işını tek kristal difraktometresiyle oda sıcaklığında ölçülen şiddet verileri kullanılarak incelenen kristale ilişkin aşağıdaki verilere ulaşılmıştır: Monoklinik o o o P2,/c,a=9.257(10)A, b=12.519(2) A, c=13.545(2) A, p=l 04.33 1(10)°, e V=1521.0(17) A3, Z=2 dir. Elde edilen şiddet verileri direkt yöntemleri içeren ShcIxs-97 bilgisayar programı ile çözümlenmiş ve atomsal parametreler ile ısısal parametreler en küçük kareler yöntemi ile R=0.0407 ve wR=0.0958 değerlerine kadar arıtılmıştır. Kristal yapının çözümlenmesi ile bağ uzunlukları, bağ açıları ve ısısal titreşim parametreleri de hesaplanmıştır. Düzlem hesapları yapılarak molekülün dUzlemsel olup olmadığı ve olası düzlemlerin birbirleriyle yaptıkları açılar bulunmuştur. 2000, 92 Sayfa ANAHTAR KELİMELER:Schiff Bazları, Direkt yöntemler.En küçük kareler yöntemi.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master's Thesis Studying of The Crystal Structure of Bis|N-(2-Bromo-4-MetiIfenil)- NaphtaIdimato|Cu|II| Erdem YAŞAR Ankara University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Physics SupervisonProf.Dr.Arsın AYDINURAZ In this thesis, Bis [N-(2-Bromo-4-MetilfeniI)-NapthaIdimatolCu[II] copper Schiff base has been determined by using the instensitics, obtained for the crystal under considcration:Monoclinic P2(/c, o o o a=9.257(10)A, b=12.519(2) A, c=13.545(2) A, p=l 04.33 1(10)°, o V=1521.0(17) A3,Z=2. The following crystal data were collected by X-ray single crystal Diffractometer at room temperature employing the computer program ShcIxs-97 that includes direct methods/The atomic and thermal parameters have been refined by using least squares fit down to the value of R=0.0407 and wR=0.0958. The bond distances, bond angles and thermal parameters were calculated/The planar calculations were made to understand whether the molecule is planar or not and the dihedral angles between these probable planes were calculated. 2000, 92 pages