The influence of design on business sustainability: Small and medium-sized enterprises (SMES) operating in the media sector within Turkey
  1. Tez No: 959837
  2. Yazar: MARIAM FLAIFEL
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. İSMET BURÇAK VATANSEVER DURMAZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: İş Sürdürülebilirliği, Tasarım Odaklı Düşünme, Sürdürülebilir Kalkınma Stratejileri, Business Sustainability, Design Thinking, Sustainable Development Strategies
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 71
Özet
Bu tez, Stratejik Sürdürülebilir Kalkınma Çerçevesi (FSSD) merceğinden tasarım düşüncesine özellikle odaklanarak, tasarımın iş sürdürülebilirliğini etkilemedeki önemli rolünü araştırıyor. İnsan ihtiyaçlarına hitap eden tasarım düşüncesi, sosyal sürdürülebilirliğin acil kaygılarına kısmi bir çözüm sunuyor. Mevcut sosyal zorlukların ışığında, çevresel sürdürülebilirliğe odaklanmak giderek daha fazla gerekli hale geliyor. Tasarım ilkelerinin ve stratejilerinin sürdürülebilirlik sonuçlarını nasıl şekillendirdiğini araştıran bu çalışma, işletmelerin sürdürülebilirlik hedeflerine uyum sağlamalarına yönelik bir yol olarak entegre, stratejik ve sürdürülebilir bir tasarım düşünme süreci önermektedir. Bu yaklaşım, tasarımın yalnızca insan ihtiyaçlarını karşılamasını değil, aynı zamanda iş bağlamında uzun vadeli, sürdürülebilir uygulamalara da katkıda bulunmasını sağlamayı amaçlamaktadır.
Özet (Çeviri)
This thesis investigates the significant role of design in influencing business sustainability, with a particular focus on design thinking through the lens of the Framework for Strategic Sustainable Development (FSSD). Design thinking, which addresses human needs, offers a partial solution to the pressing concerns of social sustainability. In light of current social challenges, it is increasingly necessary to incorporate a focus on environmental sustainability. By exploring how design principles and strategies shape sustainability outcomes, this study proposes an integrated, strategic, and sustainable design thinking process as a way forward for businesses to align with sustainability goals. This approach aims to ensure that design not only meets human needs but also contributes to long-term, sustainable practices in the business context.