A finite element thermal analysis for a typical room heated by warm-air and/or radiator including the radiation effects
  1. Tez No: 9606
  2. Yazar: İDRİS KARTAL
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. CEMİL YAMALI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Radyatör, Sonlu F]eman3ar Methodu, Radyasyon, Sıcak Hava Isıtması, Isı Yükü, Radiators, Finite Element Method, Radiation, Warm Air Heating, He3t Load
  7. Yıl: 1990
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 161
Özet
Bu çalışmada, bir oda içerisindeki radyatör veya sıcak hava kanalı tarafından meydana getirilen haz. ve sıcaklık dağılımını bulmak için iki boyutlu bir model sonlu elemanlar metodu kullanılarak geliştirilmiştir. Çözümde kullanılan diferansiyel denklemlerin linear ol maması sebebiyle iteratif bir metod kullanılmış ve sıra sıyla süreklilik momentum ve enerji korunum denklemleri çözülmüştür. Radyatör veya sıcak hava ile 3 satılan oda modelle riyle hesaplamalar yapılmıştır. Çeşitli radyasyon değer leri, farklı radyatör uzunlukları, radyatör pozisyonlara ve sıcak hava veriş açısı ve pozisyonları için ısı yükü hesaplamaları yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study, a two dimensional model of fluid flow of a room is developed by using finite element method to find velocity and temperature distribution which are caused by radiators or warm air supplied. Since the governing differential equations are nonlinear, an iterative solution technique is used, and mass, momentum, and energy conservation equations are solved in that sequence. Computations are made for radiator heated and warm-air -heated room model s. Heat loads for different- incident radiation values, for various radiator length, radiator position and warm air supply angle and locations arei calculated.