Türkiye Carpocorini (heteroptera: pentatomidae: pentatominae) türleri üzerinde sistematik ve faunistik araştırmalar
Systematic and faunistic study of the species of the tribe carpocoroni (heteroptera: pentatomidae: pentatominae)
  1. Tez No: 96514
  2. Yazar: TALAT ISSA AWAD
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ESAT PEHLİVAN
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Ziraat, Agriculture
  6. Anahtar Kelimeler: Türkiye, Carpocorini, Heteroptera, Pentatomidae, Pentatominae, Sistematik, Fauna, Turkey, Tribe Carpocorini, Heteroptera, Pentatomidae, Pentatominae, Systematic, Fauna
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bitki Koruma Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 172
Özet
V ÖZET TÜRKİYE CARPOCORINI (HETEROPTERA: PENTATOMIDAE: PENTATOMINAE) TÜRLERİ ÜZERİNDE SİSTEMASTİK VE FAUNİSTİK ARAŞTIRMALAR AWAD, Talat Issa Doktora Tezi, Bitki Koruma Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Esat PEHLİVAN 16 Haziran 2000, 172 sayfa Bu çalışmada, tanılarında her zaman güçlük çekilen ve üzerinde yeterince çalışma yapılmamış olan Carpocorini tribusuna bağlı türlerin tanılarının yajnlmaşı, tür tanı anahtarlarının verilmesi, yayılışlarının b£lu-îenmesi ve konukçulanyla üzerinden toplandığı bitkilerin saptanması amaçlanmıştır. Bunun için E. Ü. Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Entomoloji Anabilim Dalı, Prof. Dr. Niyazi LODOS Müzesinde bulunan ve Türkiye'nin hemen hemen her tarafından toplanmış olan örnekler incelenmiştir. Çalışma sonucunda, Türkiye'de bu tribusa bağlı 14 cins içinde yer alan 37 tür saptanmıştır. Bu türlerin sinonimleri, tanımlan, yayılışları ve konukçulan ile üzerinden toplandığı bitkiler incelenerek cins ve tür tam anahtarları verilmiştir. İncelenen türlerin tanılarında önemli olan karakterlerin ve türlerin genel görünüşlerinin şekilleri çizilmiş, ayrıca türlerin Türkiye'deki yayılışları haritalar üzerinde gösterilmiştir.
Özet (Çeviri)
VII ABSTRACT SYSTEMATIC AND FAUNISTIC STUDY OF THE SPECIES OF THE TRD3E CARPOCORINI (HETROPTERA: PENTATOMD3AE: PENTATOMINAE) IN TURKEY AWAD, Talat Issa Ph.D. in Entomology Supervisor: Prof. Dr. Esat PELtVAN 16 June 2000, 172 pages This study deals with the systematics and faunistic aspects of the tribe Carpocorini. For this purpose, all the specimens belonging to this tribe, that were collected from the different parts of Turkey and deposited in Prof. Dr. Niyazi LODOS Museum of the Department of Plant Protection, Faculty of Agriculture, University of Ege, were checked and studied. It was found that, in Turkey, this tribe consists of 14 genera. These genera consist of 37 species. Identification keys for these species were prepared. In addition keys for the families of the superfamily Pentatomoidea, for the subfamilies of Pentatomidae and for the tribes of Pentatominae as well as the genera of Carpocorini were also prepared. Information about synonyms, description, distribution, and host plants for each species are presented. Detailed diagrams for the main diagnostic features and also for adults as well as for male genitalia are given. Tables showing the information from the labels of the studied specimens are presented. Maps of Turkey showing the distribution of each species are also provided in the text.