Erken dönemde levrek (dicentrarchus labrax L.) larvalarında mikroyemlerin kullanımı
Early weaning of seabass (dicentrarchus labrax L., 1758) larvae on to microdiets
  1. Tez No: 96539
  2. Yazar: İDİL ÖZSEZER
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. KÜRŞAT FIRAT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Su Ürünleri, Aquatic Products
  6. Anahtar Kelimeler: Levrek larvası, Mikroyem, Karma yem, Erken dönemde besleme, Seabass larvae, Microdiets, Compound diets, Early weaning
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Su Ürünleri Yetiştiriciliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 38
Özet
IV ÖZET ERKEN DÖNEMDE LEVREK (Dicentrarckus labrax L.,1758) LARVALARINDA MÎKRO YEMLERİN KULLANIMI ÖZSEZER,îdiI Yüksek Lisans Tezi, Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü Tez Yöneticisi: Yrd. Doç. Dr. Kürşat FIRAT Kasım 1999, 38 sayfa Deniz balıklarının üretimi ticari alanda oldukça fazla ilgi görmektedir. Bu ilgi ülkemizde levrek ve çipura balıkları üzerinde yoğunlaşmaktadır. Larval üretim aşamasındaki avantajları nedeniyle levrek balığı çipuraya oranla daha fazla tercih edilmektedir. Levrek balığı larvalarının üretiminde canlı yem Önemli yer tutmaktadır. Fakat, canlı yem eldesi maliyet, insan gücü, pahalı malzeme gibi sorunları beraberinde getirmektedir. Bu sorunları ortadan kaldırdığı için larva! yetiştiricilikte mikro yem kullanımına ilgi artmaktadır. Mîkroyemin larval aşamada direkt olarak kullanımı oldukça zordur. Bu nedenle, değişik besleme stratejileri üzerinde durulmaktadır. Bu çalışmada, larval yetiştiricilikte kullanılan mikroyem çeşitlerinin uygunluğu üzerinde durulmuş ve bu yemlerin avantajları ve dezavantaj lan tartışılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT EARLY WEANING OF SEABASS {Dicentrarchus labrax L.,1758) LARVAE ON TO MICRODIETS ÖZSEZER,İdiI MSc in Aquaculture Faculty Supervisor: Yrd. Doc. Dr. Kürşat FIRAT November 1999, 38 pages There is a big interest in the commercial aquaculture of marine fish. This interest is more on seabass and seabream in our country. The advantages at hatching make seabass preferable. Live prey takes an important part at first feeding of seabass larvae, but feeding based onlive prey is rather expenisve, requires manpower and expensive equipment. There is a big interest on microdiets because they are advantageous than live prey. Weaning seabass larvae onto micro diets at first feeding is still difficult, so there are studies on different usable feeding strategies. In this thesis, weaning of seabass {Dicentrarchus labrax L.) larvae onto microdiets had been studied and advantages and disadvantages of these feeds are discussed.