İzmir Körfezi'nde yaşayan bazı teleost balıklarının pelajik yumurta ve larvalarının dağılım ve bolluğu üzerine araştırmalar
An Investigations on the abudance and distribution of the pelagic eggs and larvae of some teleost fishes in İzmir bay
  1. Tez No: 96542
  2. Yazar: YEŞİM AK
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. BELGİN HOŞSUCU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Su Ürünleri, Aquatic Products
  6. Anahtar Kelimeler: Izmir Bay, Ichthyoplankton, Distribution of Fish Eggs and Larvae
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Su Ürünleri Temel Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 142
Özet
IV ÖZET İZMİR KÖRFEZt'NDE YAŞAYAN BAZI TELEOST BALIKLARININ PELAJİK YUMURTA VE LARVALARININ DAĞILIM VE BOLLUĞU ÜZERİNE ARAŞTIRMALAR AK, Yeşim Yüksek Lisans Tezi, Su Ürünleri Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Belgin HOŞSUCU Şubat 2000, 142 sayfe Bu çalışma, izmir Körfezi'nde yaşayan bazı Teleost haliklarının pelajiktc yer alan yumurta ve larvalarının bolluğu, dağılımı, yumurtlama periyotları ve mortaliteleri tespit edilmiştir. 1989-1990 yıllan arasında İzmir Körfezi'nde 5 istasyondan yapılmış aylık örneklemeler sırasında çapı 57 cm. olan Hensen tipi göz açıklığı 500 um, olan plankton kepçesi île horizontal çekimler yardımıyla yumurta ve larva örnekleri toplanmış aynı zamanda istasyonların yüzey suyu sıcaklığı, tuzluluk, oksijen ve pH, değerleri ölçülmüştür. Sonuç olarak 69 türe ait toplam 32140 adet yumurta ve 6582 adet larva saptanmışın-. Araştırma bölgesinde özellikle Diplodus annularis ve Sardinetta aurita türlerinin yoğun olarak yumurta bıraktıkları tespit edilmiştir. Anahtar Kelimden fomir Körfezi, îhtiyoplankton, Balık Yumurta ve Larva Dağılımı
Özet (Çeviri)
V ABSTRACT AN INVESTIGATIONS ON THE ABUNDANCE AND DISTRIBUTION OF THE PELAGIC EGGS AND LARVAE OF SOME TELEOST FISHES IN IZMIR BAY AK, Yeşim Msc. in Fishery Faculty Supervisor: Doç. Dr. Belgin HOŞSUCU February 2000, 142 pages This study, abundance, distribution, spawning period and mortality ratio of eggs and larvae belong to some Teleost fish have been investigated in Izmir Bay. The samples were taken monthly from 5 different stations in Izmir Bay between 1989-1990 years. The eggs and larvae samples were horizontally with the aid Hensen plankton net having 500 urn. mesh size. Surface temperature, salinity, oxygen and pH values were also measured. As result, 32140 eggs and 6532 larvae individuals belonging to 69 species have been determined. In the sampling locations, it is found that D. annularis and S. awrita ovulate are dense.