İnternet ortamında bir agbiyotek-L listserv'i üzerine araştırmalar
A Research about agbiyotek-L listserv on the internet
  1. Tez No: 96589
  2. Yazar: ADEM GÖKÇÖL
  3. Danışmanlar: PROF. DR. NAZİMİ AÇIKGÖZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ziraat, Agriculture
  6. Anahtar Kelimeler: Listserv, biyoteknoloji, elektronik dergi, bilgi alışverişi, Listserv, biotechnology, electronic journal, information exchange
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tarla Bitkileri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 69
Özet
ÖZET INTERNET ORTAMINDA BİR AGBİYOTEK-L LİSTSERV'İ ÜZERİNE ARAŞTIRMALAR GÖKÇÖL, Adem Yüksek Lisans Tezi, E.Ü. Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Nazimi AÇIKGÖZ Ocak 2000, 69 Sayfa Dünyanın artan nüfusu karşısında, özellikle gelişmiş ülkeler birim alandan en fazla verim alabilmek için bilimin tüm olanaklarım kullanmaktadırlar. Ancak, bu amaca ulaşmaya çalışırken, özellikle güncel bilgi toplamada büyük problemler yaşamaktadırlar. Hızla artan yayınları şahsen veya kuruluşça edinmek neredeyse olanaksızlaşmaktadır. Özellikle bitki ıslahı ve biyoteknolojiye yönelik baş döndürücü bilgi akışının takibinde bilgisayardan yararlanma zorunluluğu doğmuştur. Bu yüzden Türk okuyucusuna hizmet vermek amacıyla, Agbiyotek-L Listserv'i kurulmuştur. Bu listserv ile hedeflenen genelde Türk tarımsal araştırmacı, idareci, öğrenci ve eğitici kitlesidir. Söz konusu listserv, editörün görüşü, duyurular, okuyucu mektupları, agbiyoteknolojik haberler (yurt içi ve yurt dışı), makaleler (alıntı veya orijinal) ve ilanlar bölümlerinden oluşmuştur. Agbiyotek-L Listserv'i, başlangıçta Türkçe ve İngilizce dillerinde, periyodik (ayda bir), 20 sayfa ve ortalama 100 Kb olacak şekilde öngörülmüştür.
Özet (Çeviri)
VII ABSTRACT A RESEARCH ABOUT AGBIYOTEK-L LISTSERV ON THE INTERNET GÖKÇÖL, Adem MSc Thesis, Ege University, Faculty of Agriculture, Department of Field Crops. Supervisor: Prof.Dr. Nazimi ACIKGOZ January 2000, 69 pages Especially, in developed countries, researchers use all advantages of science to obtain the maximum yield because of increasing population of the world. However, there are many problems collecting actual information. It's almost impossible to get publications in person or instituonally. The computer became necessary in following the information flow, especially in plant breeding and biotechnology. That's why, we started to set up a listserv called Agbiyotek-L. The target group of this listserv is Turkish agricultural researchers, adminstrator,student and educators. This listserv consists of editors' ideas, announcements, readers' letters, agbiotechnological news (domestic and foreign), articles (quote or original) and advertisements. The listserv of Agbiyotek-L will be periodic (monthly), 20 pages and approximately 100 Kb.