A proposal for an elderly care home associated with a vocational health school
Mesleki sağlık okulu ile ilişkili bir yaşlı bakım evi için bir teklif
  1. Tez No: 968104
  2. Yazar: IGANYA DRUSILLA SULE
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ NEVBAHAR ATALAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Mimarlık, Architecture
  6. Anahtar Kelimeler: Yaşlılar, Yaşlı bakım evi, Sosyalleşme, Meslek okulu, Öğrenciler, Elderly, Elderly care home, socialization, vocational school, Students
  7. Yıl: 2025
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Okan Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Mimarlık Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 95
Özet
Günümüzde gelişmekte olan bir dünyada, yaşlı vatandaşlar ekstra bakım ve ilgiye çok ihtiyaç duymaktadır. Yine de, bir noktada, aile üyeleri, yoğun programlar, gerekli ekipman ve malzemeler dahil olmak üzere çeşitli nedenlerle yaşlılarına gereken ilgiyi gösteremezler; Bu nedenle, bir bakım evi, yaşlılar için sürdürülebilir bir yaşam ortamı sağlayabilecek bir seçenek haline gelir. Bu makale, sosyalleşmeyi, bakım evlerinde yaşlıların karşılaştıkları, izolasyona neden olan ve depresyona ilerleyen önemli bir sorun olarak tanımlamakta ve bu nedenle tasarımda bir hastane veya izolasyon merkezinin sınırlarının ötesine geçen bir paradigma değişikliği önermektedir. Mimari çözümler, yaşlıların yeni bağlantılar kurdukları ve ihtiyaçlarıyla özdeşleşen uyarlanabilir Alanlar sağlayan bir meslek okulunu entegre ederek kendilerini yeniden keşfettikleri güvenli bir alan yaratmayı önermektedir, bu çok önemli görülen faktörlerden biridir, çünkü yaşlıların bakımının biraz zor olabileceğini anlamak gerekir çünkü yaşlandıkça çok hassas hale gelirler.
Özet (Çeviri)
In today's developing world, elderly citizens are very much in need of extra care and attention. Still, at a point, family members cannot provide proper attention to their older ones for various reasons, including busy schedules, the skills, required equipment, and materials; hence, a care home becomes an option that can provide a sustainable living environment for the older people. This research describes socialization as a major problem faced by the elderly in care homes, which causes isolation and progresses into depression hence, it proposes a paradigm shift in design that goes beyond the boundaries of a hospital or an isolation center. The architectural solutions propose creating a safe space where the elderly make new connections and rediscover themselves by integrating a vocational School that provides adaptive Spaces that identify with their needs, this is one of the factors considered very important as it is necessary to understand that the care of ethe lderly people can be a bit challenging because they become very sensitive as they age.