α-kosimplektik manifoldlarda Ricci solitonların incelenmesi
The study of Ricci solitons on α-cosymplectic manifolds
  1. Tez No: 973507
  2. Yazar: ORÇUN ÇELİK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HAKAN ÖZTÜRK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Ricci eğriliği, Riemann eğrilik tensörü, Riemann manifoldu, Ricci curvature, Riemann curvature tensor, Riemann manifold
  7. Yıl: 2025
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Afyon Kocatepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
Özet
Bu yüksek lisans tezi beş bölümden oluşan bir çalışmadır. Tezin ilk bölümü temel literatür bilgilerine ve tezin kapsamına adanmıştır. Tezin ikinci bölümünde en çok ihtiyaç duyulan temel tanımlar ve kavramlar yer almaktadır. Tezin üçüncü bölümünde, α-kosimplektik manifoldlar ve temel eğrilik özellikleri sunulmuştur. Tezin dördüncü bölümünde Ricci solitonlar ile ilgili temel kavramlar verildikten sonra son bölümde Ricci solitonlu α-kosimplektik manifoldlar üzerindeki hesaplamalarda kullanılacak bazı sonuçlar elde edilmiştir. Tezin son bölümünde farklı yarı-simetrik yapılar kullanılarak α-kosimplektik manifoldlar üzerinde Ricci soliton (g,ξ,λ) ile ilgili bazı sonuçlara ulaşılmıştır.
Özet (Çeviri)
This master's thesis is a five-part study. The first chapter of the thesis is devoted to basic literature information and the context of the thesis. The second chapter of the thesis contains the most necessary basic definitions and concepts. The third chapter of the thesis presents α-cosymplectic manifolds and their fundamental curvature properties. After discussing the basic concepts related to Ricci solitons in the fourth chapter of the thesis, some results obtained in the last chapter will be used to calculate α-cosymplectic manifolds admitting Ricci solitons. In the last chapter of the thesis, some results concerned with Ricci solitons (g,ξ,λ) on α-cosymplectic manifolds have been obtained by using different semi-symmetric structures.