Muhasebede dijitalleşmenin önemi ve bu sürece kısıtlar teorisinin katkısı
The importance of digitalization in accounting and the contribution of the theory of constraints to it
- Tez No: 979106
- Danışmanlar: PROF. DR. SELAMİ GÜNEY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Bilgisayarlı muhasebe, Bilgisayarlı muhasebe sistemi, Genel muhasebe, Computerized accounting, Computerized accounting system, General account
- Yıl: 2025
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
Özet
Günümüzde gelişen teknoloji ve yeniliklerle birlikte artık pek çok alanda dijitalleşmeye gidilmiştir. Dijital yaşam ve teknolojiler incelendiğinde bu süreçten en çok etkilenen mesleklerden biri de hiç kuşkusuz muhasebe mesleği olmuştur. Muhasebe mesleğini yapanlar günlük yaşantılarında dijitalleşme ile yaşadıkları değişiklik ve kolaylıkları meslek hayatlarında da görmek isteyerek işletmelerde gelişme ve kar oranını artırmayı engelleyen etmenleri inceleyerek sorunları ortadan kaldırıp maksimum verimin alınmasını amaçlar. Bu nedenle çalışmamızda dijital sistemlerin muhasebe mesleğindeki önemi ve kısıtlar teorisinin buna sağlamış olduğu katkıları incelemeyi içermektedir.
Özet (Çeviri)
Today, with the developing technology and innovations, digitalization has been made in many areas. When digital life and technologies are examined, one of the professions most affected by this process has undoubtedly been the accounting profession. Those who do the accounting profession want to see the changes and conveniences they experience with digitalization in their daily lives, and aim to get maximum efficiency by eliminating the problems by examining the factors that prevent the development and increasing the profit rate in the enterprises. For this reason, our study includes examining the importance of digital systems in the accounting profession and the contributions of the theory of constraints to this.