Çaprazlanmış köşe
Crossed corner
- Tez No: 98090
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. MURAT ALP
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Çaprazlanmış Modül, Cat1 -grup, Çaprazlanmış Kare, Çaprazlanmış Köşe, Etki, Morfizm
- Yıl: 2000
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 52
Özet
IV ÇAPRAZLANMIŞ KÖŞE Erdal ULUALAN Matematik Bolümü, Yüksek Lisans Tezi, 2000 Tez Danışmanı: Yrd. Doç. Dr. Murat ALP ÖZET Beş bölümden oluşan bu tez; 1. Giriş 2. Temel Bilgiler 3.Çaprazlanmış Modüller, Cat'-Gruplar 4.Çaprazlanmış Kare 5. Çaprazlanmış Köşe konu başlıklarını içermektedir. Bölüm 1 de teze kısa bir giriş yapılmıştır. Bölüm 2 tez içersinde kullanılan temel bilgileri içermektedir. Bölüm 3 de Çaprazlanmış Modüller, Çaprazlanmış Modül Morfizmi ve örnekleri, Cat1 -grup ve Cat1 -gruplar kategorisi ile Çaprazlanmış Modül kategorisinin denkliği gösterilmiştir. Çaprazlanmış Kare ve örnekleri Bölüm 4'de sunulmuş olup, Çaprazlanmış Kare Çaprazlanmış Köşe arasındaki ilişkiye Bölüm 5'de değinilmiştir.
Özet (Çeviri)
CROSSED CORNER Erdal ULUALAN Department of Mathematics, MSc. Thesis, 2000 Supervisor: Associative Prof. Dr. Murat ALP SUMMARY This thesis is based on crossed comer of groups. It consists of 5 chapters. A short introduction was presented Chapter 1 and Chapter 2 included basic mathematical theory. Chapter 3 reviues the basic concepts of crossed modules, and Cat'-grups. A Crossed Square and examples of Crossed Square is given in Chapter 4. The relation between Crossed Corner and Crossed Square was shown in Chapter 5. Key WordsrCrossed Modules, Cat'-groups, Crossed Square, Crossed Corner, Action, Morphizm.