Ψ−kesirli integral operatörü yardımıyla elde edilen bazı eşitsizlikler
Some inequalities obtained by ψ−fractional integral operator
  1. Tez No: 991009
  2. Yazar: MEHTAP AYDİN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MUSTAFA GÜRBÜZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Kesirli integraller, İntegral eşitsizlikler, Fractional integrals, Integral inequalities
  7. Yıl: 2025
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Analiz ve Fonksiyonlar Teorisi Bilim Dalı
Özet
Çalışmanın birinci bölümü giriş niteliğinde olup eşitsizliklerin tarihi hakkında kısa bir bilgi sunulmuştur. İkinci bölümü kuramsal temeller niteliğinde olup bu bölümün birinci alt başlığında bazı genel kavramlara, ikinci alt başlığında ise önemli integral eşitsizlikleri hakkında bilgi verilmiştir. Üçüncü bölüm materyal ve yöntem olup integral eşitsizliklerde önemli yer tutan bazı kesirli integral operatörlerin tanımları verilmiştir. Dördüncü bölüm olan bulgular kısmında ise Ψ−kesirli integral operatörü yardımıyla elde edilen bazı eşitsizliklere yer verilmiştir.
Özet (Çeviri)
The first part of the study is introductory and provides brief information about the history of inequality. The second part is theoretical foundations and in the first subheading of this section, some general concepts are given and in the second subheading, information is given about important integral inequalities. The third part is materials and methods and provides definitions of some fractional integral operators that have an important place in integral inequalities. The fourth part, which is the findings section, includes some inequalities obtained by using the Ψ−fractional integral operator.