Genelleştirilmiş α𝒒 - cesaro matrisinin 𝒄𝟎 ve 𝒄 dizi uzayları üzerinde spektral ayrışımları
Spectral decompositions of generalized αq - cesaro matrix over 𝒄𝟎 and c sequence spaces
  1. Tez No: 992221
  2. Yazar: MEHMET GÖZÜBERK
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MERVE ESRA TÜRKAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Spektrum, Spectrum
  7. Yıl: 2026
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Sivas Cumhuriyet Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
Özet
Bu tez dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm giriş kısmına ayrılmıştır. İkinci bölümde, temel kavramlar ve teoremler verilmiş olup, ek olarak bölümün diğer alt başlıklarında Goldberg ve spektrumun ince ayrışımı, spektrumun ayrık olmayan ayrışımı, Cesàro operatörü ve bazı genelleştirmeleri son olarak ayrık genelleştirilmiş Cesàro Operatörülerine değinilmiştir. Üçüncü bölümde genelleştirilmiş 𝛼𝑞-Cesàro matrisinin 𝑐􀬴 dizi uzayları üzerinde çeşitli spektral ayrışımları incelenecektir. Dördüncü bölümde ise, genelleştirilmiş 𝛼𝑞-Cesàro matrisinin 𝑐 dizi uzayları üzerinde çeşitli spektral ayrışımları incelenecektir.
Özet (Çeviri)
This thesis consists of four chapters. The first section is devoted to the introduction. In the second chapter, basic concepts and theorems are given, and in addition, in other subheadings of the chapter, Goldberg and fine decomposition of the spectrum, non- discrete decomposition of the spectrum, Cesàro operator and some generalizations, and finally discrete generalized Cesàro Operators are mentioned. In the third section, various spectral decompositions of the generalized αq-Cesàro matrix on 𝑐􀬴 sequence spaces will be examined. In the fourth chapter, various spectral decompositions of the generalized αq-Cesàro matrix on c_ sequence spaces will be examined.