Evaluierung und einrichtung der EAT-jacquardsoftware für die entwicklung von technischen jacquardgeweben
Teknik jakarlı kumaşların geliştirilmesi için EAT jakar yazılımının değerlendirilmesi ve kurulumu
  1. Tez No: 995695
  2. Yazar: MÜSLÜM KAPLAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. CHOKRİ CHERİF
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Tekstil ve Tekstil Mühendisliği, Textile and Textile Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Dokuma kumaşlar, Dokuma makineleri, Dokuma teknikleri, Dokuma teknolojisi, Jakarlı dokuma, Sandviç tekstil, Tekstil, Tekstil makineleri, Woven fabrics, Woven machinery, Weaving techniques, Weaving technology, Jacguard fabric, Spacer fabric, Textile, Textile machinery
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Almanca
  9. Üniversite: Technısche Unıversıtat Dresden
  10. Enstitü: Yurtdışı Enstitü
  11. Ana Bilim Dalı: Tekstil Mühendisliği Ana Bilim Dalı
Özet
Teknik tekstillerde jakar tekniğinin kullanımı, büyüyen pazarla birlikte giderek daha fazla ilgi çekmektedir. Teknik jakarlı dokuma amacıyla dokuma makinelerinin ve jakar yazılımlarının kullanımı şimdiye kadar ayrıntılı olarak kapsamlı bir şekilde incelenmemiş, bu nedenle teknik dokuma kumaşların yeni gereksinimleri yeterince karşılanamamıştır. Bu tezin amacı, ITM bünyesinde mevcut olan dokuma makineleri için EAT-jakar yazılımının kurulum konfigürasyonunu sunmak ve değerlendirmektir. Teknik jakarlı dokuma kumaşların gereksinimleri ile ITM'deki mevcut jakar teknolojisi analiz edilmiş; tekstil ve yazılım mühendisliği alanlarındaki olası gelecek gelişmeler için yazılımın uygulama sınırları ayrıca araştırılmıştır. Bu çalışma, yeni kullanıcılar için jakar yazılımının hızlı adaptasyonu ve kullanımına yönelik rehberlik sağlayan kapsamlı bir EAT yazılımı analizini içermektedir.
Özet (Çeviri)
The use of jacquard technique for technical textiles draws an increasing attention with the growing market. Utilization of weaving machines and jacquard software for the purpose of technical jacquard weaving was not extendedly investigated so far in detail and the new requirements for technical woven fabrics, therefore, were not sufficiently met. The aim of this thesis is presenting set-up configuration and evaluation of EAT-jacquard software for in ITM already existing weaving machines. The requirements of technical jacquard woven fabrics and in ITM present jacquard technology were analysed and the application limits of the software were further investigated for the possible future developments in the fields of textile and software engineering. This work includes a comprehensive analyze of EAT software providing guidance for the rapid incorporation and use of jacquard software by new users."