Elektronik müzik teknolojisi eğitimi ve önemi
  1. Tez No: 101716
  2. Yazar: SALİM SEVER
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. İSMAİL HAKKI AKYOLOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Müzik, Music
  6. Anahtar Kelimeler: Teknoloji, Bilgisayar, Elektronik Müzik, Eğitim, Technology, Computer, Electronic Music.Education
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Abant İzzet Baysal Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 75
Özet
Teknolojinin, müzik sanatının gelişiminde çok önemli rolü olmuştur. Bilgisayarların yaşamlarımıza girmesiyle insanlar evlerinin bir köşesinde kayıt stüdyosu kurma olanağına kavuşmuşlardır. Bilgisayarlar ve ona bağlı MIDI sistemler müzikte bireyselliği ön plana çıkartmıştır. Müzik teknolojisi alanında henüz bir tane bile yerli dergi yayınlanmamasıda.bu alanda ne kadar eksiklik olduğunu açıkça göstermektedir. Artık bilgiye ulaşmanın değil onu kullanmanın zor olduğu bir dünyada yaşanmaktadır. Dünyanın her yerinde pekçok insan, bilgisayarları ile müzik üretmekte ve icra etmektedir. Elektronik müzik teknolojisi, ulaştığı şu noktada dikkate alınmalıdır. Bu nedenle bu alandaki eğitim çalışmaları başlatılmalı ve yeni yapılanmalara gidilmelidir.
Özet (Çeviri)
Technology has played a very significant role in the development of the art of music. After compters were integrated into our lives, people now have the opportunity to establish recording studies at their homes. Thus, computers and the MIDI systems linked to them emphasises individuality in music. The fact that there is no single music technology journal in Turkish clearly depicts how much backward we are in this field.We are now living in a world where not access to information but using it is difficult. Many people all over the world are producing and playing music with their computers. Therefore, the electronical music technology should be taken into serious consideration in its present level of development. Educational activities in this field should be initiated and new structures should be formed.