Students evaluation of an on-line reading course and their attitudes towards on-line instruction: A case study
Öğrencilerin internet üzerinden alınan bir okuma dersini değerlendirmeleri ve internet üzerinden yapılan eğitim ile ilgili tutumları: Bir durum çalışması
  1. Tez No: 105170
  2. Yazar: S. ÇİĞDEM SAĞIN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AYŞEGÜL DALOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Education and Training, English Linguistics and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: İnternet, internet üzerinden eğitim, okuma, ders hazırlama, On-line instruction, Internet, web, reading, skill-based teaching, course design
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 129
Özet
IV OZ ÖĞRENCİLERİN İNTERNET ÜZERİNDEN ALINAN BİR OKUMA DERSİNİ DEĞERLENDİRMELERİ ve İNTERNET ÜZERİNDEN YAPILAN EĞİTİM İLE İLGİLİ TUTUMLARI: BİR DURUM ÇALIŞMASI Sağın, Çiğdem Yüksek Lisans, İngiliz Dili Eğitimi Tez Danışmanı: Y. Doç. Dr. Ayşegül Daloğlu Haziran 2001, 116 Sayfa Bu çalışmanın amacı öğrencilerin internet üzerinden aldıkları okuma dersini nasıl değerlendirdikleri ve internet üzerinden verilen eğitimle ilgili tutumlarını araştırmaktır. Bu amaçla 30 birinci sınıf öğrencisi Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Okuma Becerisi I dersinin dört haftalık bir bölümünü internet ortamında almıştır. Bu dört haftalık internet üzerinden eğitim sırasında öğrencilerden her hafta dersin içerik, dizayn, sayfa bağlantılarının kalitesi ve estetik yönlerini değerlendiren biranket doldurmaları istenmiştir. Öğrencilerin internet ortamında verilen eğitimle ilgili tutumlarım araştırmak için internet ortamında geçen ders döneminin sonunda öğrencilerden konu ile ilgili anket doldurmaları istenmiş \e 15 öğrenci ile mülakat yapılmıştır. Nicel ve nitel dataların değerlendirilmesi sonucunda görülmüştür ki öğrenciler internet üzerinden aldıkları Okuma Becerisi I dersinden memnun olmuşlar ve internet ortamında verilen eğitimle ilgili olumlu tutumlar edinmişlerdir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT STUDENTS' EVALUATION OF AN ON-LINE READING COURSE AND THEHl ATTITUDES TOWARDS ON-LINE INSTRUCTION: A CASE STUDY Sağın, Çiğdem M.A., Programme in English Language Teaching Supervisor: Assist. Prof. Dr. Ayşegül Daloğlu June 2001, 116 pages This thesis aims to investigate students' evaluation of an on-line skills-based reading course and their attitudes towards on-line instruction. For this purpose, 30 first year students of the Foreign Language Education Department at Middle East Technical University took four week of Reading Skills I course on-line. During the four-week on line teaching period, each week students were asked to complete a questionnaire evaluating the course in terms of the content, design, quality of the links, and aesthetic aspects.Ill In order to investigate students' attitudes towards on-line instruction, at the end of on-line teaching period, students were first asked to complete a questionnaire, and then, randomly selected 15 of them were interviewed. The analysis of both quantitative and qualitative data showed that students were satisfied with the on-line skills-based Reading Skills I course and they had positive attitudes towards on-line instruction.