İşletmelerde personel seçimi süreci, bu süreçte karşılaşılan sorunlar, Çukurova bölgesindeki sanayi işletmelerinde bir uygulama
The Problems of industrial firms when selecting employers, a study in Çukurova area
  1. Tez No: 107428
  2. Yazar: MUSTAFA GÖREGEN
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. AZMİ YALÇIN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Personel Seçimi, Yönetici, Personel Seçim Süreçleri, Çukurova Bölgesi, Personnel Choice, Adminastrator, Personnel Choice process, Çukurova Region
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 73
Özet
ÖZET SANAYİ İŞLETMELERİNİN PERSONEL SEÇİMİNDE KARŞILAŞTIKLARI SORUNLAR, ÇUKUROVA BÖLGESİNDE BİR UYGULAMA Mustafa GÖREGEN Yüksek Lisans Tezi, işletme Anabilim Dalı Danışman: Yrd. Doç. Dr. Azmi YALÇIN Eylül, 2001, 73 sayfa Günümüzde, personel seçimi başlı başına irdelenmesi gereken bir faaliyettir. İşletmeler bu konuyu işletme büyüklüğü ile doğru orantılı olarak daha çok önemsemektedir. Bu yanlıştır. İşletme ister büyük olsun, ister küçük olsun her şekilde personel seçim faaliyetini titizlikle, prosedürlere uygun olarak gerçekleştirmelidir. Firmalar büyük çabalarına rağmen ihtiyaç duydukları personeli seçerken bazı sorunlarla karşılaşmaktadır. Firmaların amacı bu sorunları minimize etmek olmalıdır. Kendine güvenen, iyi eğitimli, dinamik bir yönetici yaptığı hatayı ne kadar erken teşhis ederse, sorunlardan o kadar çabuk kurtulmuş olacaktır. Sonuç olarak hem kendisi hem de firma kazançlı çıkacaktır. Tezime, teorik olarak personel seçme yöntemlerini ve personel seçim süreçlerini anlatarak girdim. Gözlemlediğim genel sorunları sorular halinde maddeledim. Uygulama kısmında; Çukurova Bölgesi'ndeki elli beş firmaya anket soruları uyguladım. Verilen yanıtlara dayanarak, sonuçları yüzdeler halinde dökûmledim.
Özet (Çeviri)
XI ABSTRACT THE PROBLEMS OF INDUSTRIAL FIRMS WHEN SELECTING EMPLOYERS, A STUDY IN ÇUKUROVA AREA Msc Thesis, Business Department Supervisor: Assoc. Prof. Azmi YALÇIN September, 2001, 73 page Recently, stuff selection is on activity, which should particularly be understood. Firms, give more importance to this point in direct rate of firms' greatness. This is wrong. Whether the firm is big or not, it should work on stuff selection activities very carefully and should obey the pros. Although their great efforts, firms are still facing big problems in selection their employers. Firms aim must be to minimize these problems. The earlier an educated, dynamic employee finds the mistake, the earlier he gets rid of them. At the end of the day both him and the firm will profit. I started to my thesis by explaining the process and the methods of selection employers theoretically. I classified general problems that I've observed. In application part, I applied a questionnaire to 55 firms in Çukurova area. According to the answers, I reported the results as percentage.