Emirdağları kuzey yarısı (Afyon) florası
The Flora of north part of Emirdağ Mountains
  1. Tez No: 114535
  2. Yazar: YAVUZ BÜLENT KÖSE
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ATİLLA OCAK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Flora, Emirdağlan, Turkey, Phytogeography
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 107
Özet
ÖZET Bu çalışma Davis' in grid sistemine göre B3 karesinde yer alan Emirdağlarının kuzey yarısının florasını kapsamaktadır. Çalışma alanı 950-2200 m arasındaki yüksekliklerde ve 31° 07'-31° 22' batı boylamları, 38° 52'-39° 12' kuzey enlemleri arasında bulunmaktadır. Araştırma alanında 70 familyaya ait 282 cins, 500 tür ve tür altı takson tespit edilmiştir. Bunlardan 73 takson B3 karesi için yeni kayıttır. Endemizm oranı % 18.1 dir. Taksonların fitocoğrafik bölgelere göre dağılımı; İran-Turan elementleri % 18.3, Akdeniz elementleri % 10.3, Avrupa-Sibirya elementleri % 5.1 şeklindedir. Toplam taksonun % 66.7 si ise geniş yayılışlı veya bölgesi kesin karar verilemeyenlerdir. Anahtar Kelimeler : Flora, Emirdağları, Türkiye, Fitocoğrafya
Özet (Çeviri)
VI SUMMARY The study consist of the Flora of North part of Emirdağ Mountains. According to Davis's Grid System, The research area by lies in B3 square. 500 taxa belonging to 282 genera and 70 families have been found after identification of 754 plant specimens collected from the research area. 73 taxa are new records for B3 grid square. The rate of endemism is % 18.1. The distribution of taxa within the phytogeographical regions are as follows: Irano-Turanian elements % 18.3, Mediterranean elements % 10.3, Euro-Sibirian % 5.1. % 66.7 of total taxa are determined as far as the phytogeographic area is concerned or cosmopolitan.