The Inclusive 'B to X Tau Tau' decay in the two higgs doublet model
İki higgs dubletli modelde 'B'nin X Tau Tau' bozunumu
  1. Tez No: 116065
  2. Yazar: GÜRAY ERKOL
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. GÜRSEVİL TURAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Standard Model ve Ötesi, İki Higgs Dubletli Model, Ender B-mezonu bozunumu iv, The Standard Model and Beyond, Two Higgs Doublet Model, Rare B-meson decay m
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Fizik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 77
Özet
oz İKİ HIGGS DUBLETLİ MODELDE B -*. Xsr+r- BOZUNUMU Erkol, Güray Yüksek Lisans, Fizik Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Gürsevil Turan Haziran 2001, 68 sayfa. Bu tezde, B - > Xst+t~ bozunumu incelenmektedir. Bu çalışmanın asıl amacı, Standart Model'de geniş bir biçimde çalışılmış olan B ~¥ Xst+t~ bozunumuna iki Higgs dubletli model'den gelen katkıları hesaplamaktır. Bu bozunmanın bozunurluk oranı ve lepton polarizasyon asimetrisi hesaplanmakta ve elde edilen sonuçlar lit eratürdeki diğer sonuçlarla ve deneysel verilerle karşılaştırılmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE INCLUSIVE B ->. Xst+t- DECAY IN THE TWO HIGGS DOUBLET MODEL Erkol, Güray M.Sc, Department of Physics Supervisor: Assoc. Prof. Gürsevil Turan June 2001, 68 pages. In this thesis, the inclusive B - v Xst+t~ decay is investigated. The main goal of this study is to calculate the contributions coming from the two Higgs doublet model to the B - > Xst+t~ decay, which was extensively studied in the Standard Model. We compute the differential branching ratio and the lepton polarization asymmetry of this decay and the results we obtain are compared with the current literature and the experimental ones where available.