Restoration project of Mısırlızade Han in Lefkoşa Cyprus
Lefkoşa, Kıbrıs'ta Mısırlı Han'ın restorasyon projesi
- Tez No: 116452
- Danışmanlar: DR. NİMET ÖZGÖNÜL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Mimarlık, Architecture
- Anahtar Kelimeler: Han, Mısırlızade Han, Kıbrıs, Lefkoşa, Nicosia iv, Han, Mısırlızade Han, Cyprus, Lefkoşa, Nicosia m
- Yıl: 2001
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Mimarlık Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 369
Özet
oz LEFKOŞA, KIBRIS'TA MISIRLIZADE HAN'IN RESTORASYON PROJESİ Anay, Hakan Yüksek Lisans, Restorasyon Anabilim Dalı, Mimarlık bölümü. Tez yöneticisi: Öğr. Gör.Dr. Nimet Özgönül Ekim 2001, 349 Sayfa Tezin konusu Lefkoşa Kıbrıs'taki Mısırlızade Han olarak anılan yapı grubunun restorasyonudur. Tezin amacı, bir kültür varlığı olarak Mısırlızade hanı'nın korunarak gelecek nesillere aktarımıdır. İlk bölümde han'ın kısa tanımı ve taşıdığı değerlerin tanımını takiben, ikinci bölümde çalışma metodolojisi yer almıştır. Sonraki bölümlerde, han'ın ve yakın çevresinin durumu, fiziksel analizi, tarihi araştırma ve karşılaştırmalı çalışma yer almıştır. Son olarak, restitüsyon bölümü ve bunu takip eden sonuç bölümü olarak restorasyon aşaması yer almıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT RESTORATION PROJECT OF MISIRLIZADE HAN IN LEFKOŞA, CYPRUS Anay, Hakan M.. S. in Restoration, Department of Architecture Supervisor: Inst. Dr. Nimet özgönül October 2001, 349 Pages The subject of this thesis is the restoration of building group called Mısırlızade Han in Lefkoşa, Cyprus. Aim of the study is to transfer Mısırlızade han to next generations as a cultural heritage by preserving it. In first chapter, the values of the han and its short description takes place followed by the second chapter which methodology of the study is explained. Succeeding chapters consist of the actual condition of the han and its surrounding, physical analysis, historical research, comparative study. Finally restitution phase take place followed by a conclusion; the restoration project of the building.