Deniz ürünleri larval yetiştiriciliğinde canlı yem olan Fabrea salina (Henneguy, 1890)'nın kültürünün araştırılması
The Research of the Fabrea salina (Henneguy, 1890), which is used as living bait for larval, raising of seafood
- Tez No: 120227
- Danışmanlar: PROF.DR. OSMAN ÖZDEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Su Ürünleri, Aquatic Products
- Anahtar Kelimeler: Fabrea salına kültürü, akuakültür, ciliata, Acıgöl
- Yıl: 2002
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Su Ürünleri Yetiştiriciliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 54
Özet
Ill ÖZET DENİZ ÜRÜNLERİ LARVAL YETİŞTİRİCİLİĞİNDE CANLI YEM OLAN FABREA SALİNA(HENNEGUY,1890y^m KÜLTÜRÜNÜN ARAŞTIRILMASI KOLAK, Kamile Yüksek Lisans Tezi, Su Ürünleri Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Osman Özden Mart, 2002, 54 sayfa Fitoplankton ve zooplankton üretimi; denizel canlı kaynakların beslenmesinde birincil faktörlerden olup, beslenme zincirinin temelini oluştururlar. Bu çalışma bir deniz ciliatı olan birincil faktörlerden birini oluşturan Fabrea salına (Henneguy,1890)nın Denizli Acıgöl'de mevcudiyeti ve bunun önemi üzerine başlatılmıştır. Bir deniz ciliatı olmasına karşılık özellikle tuzluluğun yoğun olduğu göl, lagün ve bataklık alanlarda çok fazla üreyebilen bu canlı bir çok araştırıcı tarafından incelenmiş, özellikle akuakültürde balık larvalarında canlı besin kaynağı olarak kullanıldığında iyi sonuçlar verdiği ortaya konmuştur. Bu çalışmaların ışığı altında Fabrea salina'mn doğal ortamdaki biyolojik döngüsü göz önüne alınarak, laboratuvar şartlarında değişik tuzluluk ve farklı besin türleri uygulanarak üremesindeki optimum şartlar belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
IV ABSTRACT THE RESEARCH OF THE FABREA SALİNA(HENNEGUY,1890),WHİCH İS USED AS LIVING BAIT FOR LARVAL, RAISING OF SEAFOOD MSc in Civil Eng Supervisor : Prof. Dr. Osman ÖZDEN March 2002, 54pages The phytoplanktonand zooplankton production; is one of the main factors for the living beings of under sea sources, and are forming the foundation of the nourishment chain. This study has been commenced for the existence of Fabrea salina (Henneguy,1890), Which is sea ciliata,in DenizliAcıgöl,and because of the importance of them. İn spite of being a sea ciliata,this living being, which can proliferate very mutch on swamp areas, has been researched by many researcers,and it has been brought up that it gives good results if it is used as living nourishment source,especially for fish larval in aguaculture. İn the direction of this studies, and in consideration of the biological rotation at a natural environment, the optimum conditions for growth proliferation of the Fabrea salina,has been determined at laboratory conditions by applying different saltiness and nourishment typs. Keywords : Fabrea salina culture, aquaculture, Ciliata, Acıgöl