Karides yemlerinin besin madde içerikleri ve yem yapım teknolojisi
The Nutritional contents of the shrimp fish feeds and shrimp fish feeds production technology
- Tez No: 120264
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. AYSUN FIRAT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Su Ürünleri, Aquatic Products
- Anahtar Kelimeler: Karides, karides yemi, karides yemi üretimi
- Yıl: 2002
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Su Ürünleri Yetiştiriciliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 60
Özet
ÖZET KARİDES YEMLERİNİN BESİN MADDE İÇERİKLERİ VE YEM YAPIM TEKNOLOJİSİ KAYA, Zehra Özlem Yüksek Lisans Tezi, Su Ürünleri Yetiştiriciliği Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Yrd. Doç. Dr. Aysun FIRAT 22/01/2002, 60 sayfa Karideslerle ilgili besleme çalışmaları 1970'li yılların başında başlamıştır. Tüm hayvanların temel beslenme prensiplerinin aynı olmasına rağmen, besin madde gereksinimleri türlere göre değişmektedir. Karasal hayvanların ve balıkların ortalama 40 adet temel besin maddesine ihtiyaçları vardır. Amino asitleri, yağ asitlerini, enerjiyi, vitaminleri ve mineralleri sağlayan bu temel besin maddeleri karidesler için de benzer şekildedir. Karides üretiminin başarılı olmasında ve gelişmesinde yemin kaliteli olması büyük önem taşımaktadır. Karides yemleri üretim maliyetinin % 60'ını oluşturmaktadır. Bu nedenle yem, karideslerin besinsel ve fiziksel ihtiyaçlarının karışlayabilmelidir. Karides yemlerinin suya dayanıklı ve peletlenmiş bir yapıda olması gerekmektedir.
Özet (Çeviri)
vn ABSTRACT THE NUTRITIONAL CONTENTS OF THE SHRIMP FISH FEEDS and SHRIMP FISH FEEDS PRODUCTION TECHNOLOGY KAYA., Zehra Özlem Msc in Civil Eng. Supervisor: Yrd. Doç. Dr. Aysun FIRAT January 22nd, 2002, 60 pages Nutritional studies for shrimp, were iniated in the early 1970's. Though nutritional principles are similar for all animals, the quantity of fequired nutrients vary with species. There are approximately 40 essential dietary nutrients required by fish and terrestial animals. These essential nutrients are similar for shrimp and would include amino acids, fatty acid, energy, vitamins and minerals. Good quality feed is important to the development and succes of a shrimp farming industry. Shrimp feeds can account for 60 % of the production cost. Therefore, feeds should be efficent and meet the physical and nutritional requirements of the shrimp. For shrimp, feeds need to be water stable und in a pelleted form. Therefore, feeds should be efficient and meet the physical and nutritional requirements of the shrimp. For shrimp, feeds ned to be water stable and in a peleted form. Keywords, Shrimp fish, shrimp fish feed, shrimp fish feed production.