Ohm Kanunu ile ilgili olarak, ortaöğretim fen kolu öğrencilerinde oluşan kavram yanılgıları
Secondary science students' misconceptions of Ohm Law
  1. Tez No: 121442
  2. Yazar: REFİK DİLBER
  3. Danışmanlar: PROF. DR. BAHATTİN DÜZGÜN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Fizik ve Fizik Mühendisliği, Education and Training, Physics and Physics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Ohm Kanunu, devre, direnç, potansiyel, akım ve parlaklık, Ohm Law, resistance, circuit, potential, current and brightness
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Atatürk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Fizik Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 77
Özet
ÖZET Y. Lisans Tezi OHM KANUNU İLE İLGİLİ OLARAK, ORTAÖĞRETİM FEN KOLU ÖĞRENCİLERİNDE OLUŞAN KAVRAM YANILGILARI Refik DİLBER Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fizik Eğitimi Anabilim Dalı Danışman: Prof. Dr. Bahattin DÜZGÜN Bu çalışmada ortaöğretim fen kolu öğrencilerinde, Ohm Kanunu ile ilgili olarak oluşan kavram yanılgıları araştırılmıştır. Bunun için öğrencilere açık uçlu olarak hazırlanmış onbir sorudan oluşan bir anket uygulanmıştır. Anketten elde edilen sonuçlar, daha önce bu konu ile ilgili yapılan çalışmalarla karşılaştırılarak yorumlanmış olup, bu tip kavram yanılgılarının önüne geçmek için bazı önerilerde bulunulmuştur. 2002, 66 sayfa
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master Thesis SECONDARY SCIENCE STUDENTS' MISCONCEPTIONS OF OHM LAW Refik DİLBER Atatürk University Institute of Science Physics Education Department Supervisor: Prof. Dr. Bahattin DÜZGÜN In this study, secondary science students' misconceptions related to Ohm Law was investigated. A questionnaire consist of 11 open-ended questions was administrated. The results were analysed by compare with the previous studies done in this area and some recommendations were made in order to prevent misconceptions. 2002, 66 pages