Project scheduling with progress payments in generalized project networks
Genelleştirilmiş proje ağlarında dönemsel ödemeler ile proje çizelgelenmesi
- Tez No: 121602
- Danışmanlar: DOÇ. DR. CANA SEPİL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
- Anahtar Kelimeler: Proje Çizelgelenmesi, GPR, Bölünebilirlik, Dönemsel Ödemeler iv, Project scheduling, GPR, Splitting, Progress Payments m
- Yıl: 2002
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 120
Özet
öz GENELLEŞTİRİLMİŞ PROJE AĞLARINDA DÖNEMSEL ÖDEMELER İLE PROJE ÇİZELGELENMESİ ÖZAY, Batuhan Yüksek Lisans Tezi Endüstri Mühendisliği Tez Danışmanı: Doç. Dr. Canan SEPİL Aralık 2002, 109 sayfa Bu çalışma, genelleştirilmiş proje ağlarında dönemsel ödemeler ile sınırlı kaynak kullanımlı proje çizelgelenmesini ele almaktadır. Bu tezde, nakit akışlarının aktivite bitimlerinde olduğu birçok çalışmanın aksine, projenin nakit akışları dönemsel ödemeler olarak düzenli zaman aralıkları sonlarında meydana gelmektedir. Nakit akışlarının bugünkü net değerinin en fazlalanması amacına ulaşmak için üç sezgisel yöntem kullanılmıştır. Bu yöntemler kullanılarak değerlendirilmiş ve hesaplama sonuçlan raporlanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT PROJECT SCHEDULING WITH PROGRESS PAYMENTS IN GENERALIZED PROJECT NETWORKS ÖZAY, Batuhan M.S. in Industrial Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Canan SEPİL December 2002, 109 pages This study presents a resource constrained project scheduling problem with progress payments in generalized project networks. In this thesis, contrary to the several studies where cash inflows occur at the completion of the activities, cash inflows of the project occur as progress payments at the end of the time periods. To achieve the objective of maximizing net present value (NPV) of cash flows three heuristic rules are employed. These rules have been examined and computational results have been reported.