Temel hak ve özgürlüklerin sınırlandırılmasında kolluğun yeri
The Place of police on the restriction of basic rights and freedoms
  1. Tez No: 121938
  2. Yazar: ENGİN YILMAZ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. FETHİ KILIÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, Public Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Hak, Özgürlük, Kolluk. IV, Right, Freedom, Police |^|JpaCÖ?EmmflWİI# mmMumsvw - "^ III
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Abant İzzet Baysal Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 174
Özet
ÖZET TEMEL HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİN SINIRLANMASINDA KOLLUĞUN YERİ YILMAZ, Engin Yüksek Lisans, Kamu Yönetimi Bölümü Tez Danışmanı: Yrd.Doç.Dr.Fethi KILIÇ Haziran 2002, VII 1+1 66 sayfa Bu çalışmada, Temel Hak ve Özgürlüklerin sınırlanması ve bu sınırlamada kolluğun yeri ele alınmıştır. Öncelikle hak ve özgürlüklerin gelişimi üzerinde ağırlık noktası Türkiye olacak biçimde durulmuş, akabinde kolluk kavramına yer verilmiştir. Hak ve Özgürlüklerin sınırlanması konusuna kavram olarak ve mevcut sistem ele alınarak yer verildikten sonra, son bölümde ise bu sınırlamanın yapılmasında kolluğun yasal dayanakları, işlemleri ve özellikleri, sınırlamayı yapan kolluğun da sınırları ortaya konmaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE PLACE OF POLICE ON THE RESTRICTION OF BASIC RIHGTS AND FREEDOMS YILMAZ, Engin Post Graduate Public Administration Supervisor, Assoc. Prof.Fethi KILIÇ June 2002 VIII+166 pages In this study, the restriction of basic rights, freedom and the place of police on this topic are discussed. Especially Turkey is discussed on the development of rights and freedom, and later, the police concept is made as topic. After the subject of restriction of basic rights and freedom and the current system, in the last chapter, while these restrictions are made, the basis of the laws, procedures and the limits of the restricter is exposed.