Bazı moleküllerde bir-molekül bozunma tepkimesi hız sabitinin RRKM teorisi ile hesabı
Calculation of uni-molecular dissociation rate constant of some molecules by RRKM theory
- Tez No: 125951
- Danışmanlar: DOÇ. DR. MEHMET ÇİVİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
- Anahtar Kelimeler: RRKM, bir moleküler, bozuma hız sabiti, RRKM, unimolecular, dissociation rate constant Page number: 70 Adviser: Doç.Dr. Mehmet ÇİVİ
- Yıl: 2002
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gazi Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Fizik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 101
Özet
BAZI MOLEKÜLLERDE BİR-MOLEKÜL BOZUNMA TEPKİMESİ HIZ SABİTİNİN RRKM TEORİSİ İLE HESABI (Yüksek Lisans Tezi) Zehra Özhamam GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ OCAK 2002 ÖZET Bu çalışmada, bazı moleküller için bir-molekül bozunma hız sabiti kbjr, RRKM Teorisi'nin uygulandığı bir bilgisayar programı yardımı ile hesaplanmaktadır. Bu hesaplamalar titreşim serbestlik dereceleri bilinen her molekülde ayarlanabilir parametre olan X{ çarpışma aktifleşme birimi) 'nın farklı değerleri için farklı sıcaklıklarda ve deneysel basınç aralıklarında yapılmakta ve deney sonuçlarıyla karşılaştırılmaktadır. Bilim Kodu:
Özet (Çeviri)
CALCULATION OF UNIMOLECULER DISSOCIATION RATE COONSTANT OF SOME MOLECULES BY RRKM THEORY (M.Sc.Thesis) Zehra Özhamam GAZİ UNIVERSTY INSTUTE OF SCIENCE AND TECHNOLOGY JANUARY 2002 ABSTRACT In this work, the unimolecular dissociation rate constant kuni of some molecules are calculated by the help of a computer program developed by RRKM Theory. These calculations are evaluated for molecules white definite degrees of freedom and different values of X (collision efficiency), temperature and pressure. Then, all results are compared by experimental results. Science Code: