Kimya soru bankaları ve değerlendirilmesi
Chemical item banks and their evaluation
- Tez No: 130985
- Danışmanlar: PROF. DR. İNCİ MORGİL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Kimya, Education and Training, Chemistry
- Anahtar Kelimeler: ÖSS, ÖYS, Kimya Eğitimi, Kimya Soruları, Kimya Soru Bankaları
- Yıl: 2003
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Hacettepe Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanları Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 93
Özet
KİMYA SORU BANKALARI VE DEĞERLENDİRİLMESİ Olgay KALUÇ ÖZET Ülkemizde ortaöğretimden yüksek öğretime geçiş ÖSYM tarafından uygulanan ÖSS sınavı ile gerçekleşmektedir. Değinilen sınavda öğrenci başarısını etkileyen çeşitli faktörler arasında, sınava giren adayların sınav öncesi hazırlıklarında kullandıkları soru bankalarının yeterli olup olmadıkları büyük önem taşımaktadır. Bu amaçla kimya eğitimi ile ilgili hazırlanmış soru bankalarının, öğrenci başarısına katkıda bulunacak nitelikte olup olmadıkları, dil.şekil içerik ve doğrulukları değerlendirilmiştir. Çalışma kapsamında halkın kullanımına sunulmuş 4 farklı soru bankası değerlendirilmeye alınmıştır. Değerlendirme kapsamına özellikle ÖSS ve daha önceki yıllarda ÖYS sınav sorularını kapsayan konular alınmıştır.
Özet (Çeviri)
CHEMICAL ITEM BANKS AND THEIR EVALUATION Olgay KALUÇ ABSTRACT In our country passing from secondary education to higher education is available by ÖSS examination that is applied by ÖSYM. In this examination one of the most important factors that affect student success is the guestion that are used by the students before the examination for preparing for the examination. For this reason, the guestion banks prepared for chemistry education are examined according to their language, illustration, content and upringhtness; and their usefulness for the students are examined. In this study 4 guestion banks are assessed. In the assessments especially the subjects that contain ÖSS or ÖYS examination guestions are taken in to consideration. The deficiencies in the assessed guestions are explanied and the results are discussed. Keyworts :ÖSS, ÖYS, Chemical Education, Chemistry Questions, Chemical Item Banks.