Sezgisel belirtisiz topolojik uzaylarda belirtisiz bağlantılılıklar
Fuzzy connectedness in intuitionistic fuzzy topological spaces
- Tez No: 130986
- Danışmanlar: PROF. DR. HAYDAR EŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Belirtisiz küme, belirtisiz topolojik uzaylar, belirtisiz bağlatılılık, sezgisel belirtisiz küme, sezgisel belirtisiz topolojik uzaylar, sezgisel belirtisiz bağlantılılık, sezgisel küme, sezgisel topolojik uzaylar, sezgisel bağlantılılık
- Yıl: 2003
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Hacettepe Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 60
Özet
SEZGİSEL BELİRTİSİZ TOPOLOJİK UZAYLARDA BELİRTİSİZ BAĞLANTILILIKLAR Burcu Parlak ÖZ Üç bölümden oluşan bu çalışmada amacımız sırasıyla, belirtisiz topolojik uzay larda, sezgisel belirtisiz topolojik uzaylarda ve sezgisel topolojik uzaylarda bağlantılılık türlerini incelemektir. 1. bölümde, belirtisiz topolojik uzaylarda Q (i=l,2,3,4,S,M) bağlantılı, Q9-bağlantılı, O-bağlantılı, C5 ve süper C5-bağlantılı kümelerin tanımları verildi ve bu bağlantılılık türleri arasındaki ilişkiler, örnekler de verilerek incelendi. Daha sonra, C5-bağlantılılığın, zayıf süreklilik, hemen hemen süreklilik ve a-süreklilik türleri altında korunduğu ispat landı. 2. bölümde, sezgisel belirtisiz topolojik uzaylarda, Ci-bağlantılılık (1=1,2,3,4), C5 ve Cm-bağlantılılık, süper bağlantılılık, C5-bağlantılılık, bağlantılılık ve kuvvetli bağlantılılık tanımları verildi ve birbirleri ile ilişkileri incelendi. Ayrıca, C5 ve Cm-bağlantılılığın sezgisel belirtisiz topolojik uzaylarda birbirine özdeş ifadeler olduğu kanıtlandı. Son bölümde, sezgisel belirtisiz topolojik uzaylarda olduğu gibi sezgisel topolojik uzaylarda da bağlantılılık türlerinin tanımları verildi ve aralarındaki ilişkiler incelendi. Sezgisel topolojik uzaylarda teoremlerin kanıtları, sezgisel belirtisiz uzaylardaki ile ben zerlik gösterdiğinden tekrar verilmedi.
Özet (Çeviri)
FUZZY CONNECTEDNESS IN INTUITIONISTIC FUZZY TOPOLOGICAL SPACES Burcu Parlak ABSTRACT The aim of this theses, which consist of three chapters, is to examine connectedness types in fuzzy topological spaces, intuitionistic fuzzy topological spaces and intuition- istic topological spaces, respectively. In the first chapter, the definitions of Q (i= 1,2,3,4,S,M) connected, Qç-connected O-connected, C5 and super Cs-connected sets are given and relationships between each other are examined with examples. Apart from these definitions above, then it is proved that Cs-connectedness is preserved under weak continuity, almost continuity and a-continuity. In the second chapter, the definitions of Q-connectedness (i= 1, 2, 3, 4), Cs and CM-connectedness, super connectedness, Cs-connectedness, connectedness and strong connectedness are given in the intuitionistic fuzzy topological spaces and then their relationships with each other are examined. Afterwards, it is proved that Cs and CM-connectedness types are identical in intuitionistic fuzzy topological spaces. In the final chapter, definitions of connectedness types in intuitionistic topological spaces are given and their relationships with each other are examined in intuitionis tic fuzzy topological spaces. The proofs of theorems are not given in intuitionistic topological spaces since they are similar to the proofs given in the intuitionistic fuzzy topological spaces. Keywords : Fuzzy sets, fuzzy topological spaces, fuzzy connectedness, intuitionis tic fuzzy sets, intuitionistic fuzzy topological spaces, intuitionistic fuzzy connectedness, intuitionistic sets, intuitionistic topological spaces, intuitionistic connectedness. Advisor: Prof.Dr. Haydar Eş, Hacettepe University, Department of Mathhematics u