Synthesis and characterization of poly (dichlorophenylene oxides) through solid state thermal decomposition of bis (pyridine) bis (trichlorophenoxo) copper (II) and bis (pyridine) bis (trichloro-phenoxo) cobalt(II)...
  1. Tez No: 13226
  2. Yazar: MERAY BAŞTÜRKMEN
  3. Danışmanlar: PROF.DR. DUYGU KISAKÜREK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kimya, Chemistry
  6. Anahtar Kelimeler: Katı halde ısı sal bozunma, intrinzik viskozite, Solid state thermal decomposition, intrinsic viscosity
  7. Yıl: 1991
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 84
Özet
ÖZET POLİCDİKLOROFENİLİN OKSİTLERİ ND Bİ SC Pİ Rİ Dİ N3 Bİ SC TRİ KLOROFENOKSO!) BÂKİ RC 1 1 3 VE Bİ SC Pİ Rİ Dİ ND Bİ SC TRİ KLOROFENOKSOD KOBALTC 113 KOMPLEKSLERİNİN KATI HALDE I SI SAL OLARAK BOZUNMASIYLA ELDE EDİLMESİ VE TANIMLANMASI BAŞTÜRKMEN, MERAY Fen ve Edebiyat Fakültesi» Kimya Bölümü Yüksek Lisans Tezi Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Duygu Kısakürek Şubat 1 991, 84 sayfa Bu çalışmada, bisCpiridinDbisC triklorof enokscûbakır CIID ve bisCpiridinDbisC triklorof enokscDkobal tCI 13 kompleks leri katı halde ısıtılarak pol i meri eştiril di. Pol i meri eşme iki koşulda gerçekleştirildi. Birincisinde sıcaklık sabit tutularak polimerleşme süresi değiştirildi; diğerinde ise süre sabit tutulurken değişik sıcaklıklar uygulandı. Böyle ce, sıcaklık ve polimerleşme süresinin polimer molekül ağır lığına, % dönüşüme ve polimerin yapısına olan etkisi gözle nebildi. Elde edilen komplekslerin tanımlanması İR ve CHN analizi ile yapıldı. Bunlara ek olarak. kobalt kompleksi için ayrıca görünür ve yakın-IR spektrumları da tanımlamadak ul lanı ld ı. Pol i mer lerin tanı ml anması ise İR, H-NMR ve C-NMR spektrumları ile yapıldı. Polimer molekül ağırlıkla rı viskomeirik ölçümlerle 30 C de tol uende saptandı ve T g değerleri DSC ölçümleriyle bulundu. Yapılan deneyler sonunda, polimer molekül ağırlığının ve yapısının, komplekslerin bozunma sıcaklığı ve süresiyle önemli miktarda değişmediği gözlendi.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT SYNTHESIS AND CHARACTERIZATION OF POLYCDICHLOROPHENYLENE OXIDES} THROUGH SOLID STATE THERMAL DECOMPOSITION OF BIS (PYRIDINE >BIS CTRICHLOROPHENOXO 5COPPERCII > AND BISCPYRIDINE>BISCTRICHLOROPHENOXO>COBALTCII> COMPLEXES BAŞTÜRKMEN, MERAY Faculty of Arts and Sciences, Department, of Chemistry M.S. Thesis Supervisor: Prof. Dr. Duygu Kisakürek February 1991, 84 pages In this study, bisbisCtrichlorophenoxo>- copperCIIi and bisCpyridine>bisCtrichlorophenoxo)cobaltCII} complexes have been polymerized thermally in the solid state. Polymerization was first performed at constant temperature at different time intervals; second the time was held constant and temperature was changed. So, the time and the temperature effect on polymer molecular weight, % conversion and structure of polymer could be observed. Characterization of complexes was performed by IR and CHN analysis and for cobalt complex, also by visible and near mIR spectra. Polymers were characterized by IR, H-NMR and 13 C-NMR spectra. Molecular- weight of polymers were obtained bv viscornetric measurement at 30 G in toluene and T values g were obtained by DSC. At the end of the experiments it was seen that polymer- molecular weights and structure were not affected very much by the time of the decomposition of the complexes and temperature.