Polymerization of 2,4,6 trichlorophenol by microwave initiation
2,4,6 triklorofenol'ün mikrodalga ile polimerleştirilmesi
- Tez No: 200099
- Danışmanlar: PROF. DUYGU KISAKÜREK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kimya, Chemistry
- Anahtar Kelimeler: Mikrodalga, Poli(diklorofenilen oksit), letken polimer, Çaprazbağlı polimer, yon radikal polimer, vii, Microwave, Polydichlorophenylene oxide, Conducting Polymer, Crosslinked Polymer, Ion Radical Polymerv
- Yıl: 2006
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 100
Özet
ÖZ2,4,6-TRIKLOROFENOL'ÜN M KRODALGA LE POL MERLEŞT R LMESOKYAY,ÖzdenYüksek lisans, Kimya BölümüTez Yöneticisi: Prof.Dr. Duygu KISAKÜREKAralık 2006, 89 sayfaPolimerizasyon, 2,4,6 triklorofenol ve sodyum hidroksitin, mikrodalga yardımı ile vesu varlığında reaksiyonu ile gerçekleşir.Polimerlerin sentezi, mikrodalga enerjsi altında başarı ile gerçekleştirilmiştir. Proseszamanını kısalttığı için mikrodalga kullanılmıştır. 90-600 watt mikrodalga enerjisiaralığında çalışılmıştır. Polimerizasyon reaksiyonları, farklı zaman aralıklarında,mikrodalga enerjisini ve suyu sabit tutarak; ya da farklı enerji seviyelerinde, zamanve suyu sabit tutarak; ya da su miktarını değiştirip, enerji ve zaman aralığını sabittutarak gerçekleştirilmiştir.Poli(diklorofenilen oksit)'in dışında, iletken polimer, iyon radikal polimer, çaprazbağlı polimer sentezlenmiş ve karakterize edilmiştir. Elde edilen ürünlerin1 13karakterizasyonu FTIR, HNMR, CNMR, TGA, DSC, elemental analiz veviskometrik ölçümler ile gerçekleştirilmiştir. Molekül ağırlık dağılımı PL-GPC 220vicihazı ile ölçülmüştür. letkenlik ölçümü, ODTÜ Kimya Bölümü iletkenlik ölçümcihazı ile gerçekleştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTPOLYMERIZATION OF 2,4,6 TRICHLOROPHENOL BY MICROWAVEINITIATIONOKYAY,ÖzdenM.S. Department of ChemistrySupervisor: Prof.Dr. Duygu KISAKÜREKDecember 2006, 89 pagesPolymerization reaction is carried out by the reaction of 2,4,6 trichlorophenol withsodium hydroxide, in the presence of small amount of water by microwave initiation.Synthesis of polymers were successfully performed under microwave enegy. The useof microwave energy was due to advantages of shorter processing time. The mainfocus of attention was the 90 to 600 watt microwave energy. Polymerizations wereperformed with different time intervals by keeping the microwave energy and watercontent constant; or with different energy levels by keeping the time interval andwater content constant; or by varying the amount of water by keeping the time andenergy level constant.ivBeside poly(dichlorophenylene oxide), conducting polymer, ion-radical polymer,crosslinked polymer were also be successfully synthesized and characterized.Characterizations of the products were performed by FTIR, 1H-NMR, 13C-NMR,DSC, TGA and elemental analysis. Molecular weight distribution was measured byPL-GPC 220 Polymer Laboratories Instrument. Conductivity measurements wereperformed by four probe technique.