Gazi Üniversitesi Zooloji Müzasi'nde bulunan Tabanidae (Insecta:Diptera) türlerinin faunistik ve sistematik değerlendirilmesi
The Fauna and systematic of the Tabanidae (Insecta:Diptera) species present in Gazi University Zoology Museum
  1. Tez No: 133293
  2. Yazar: AYŞE KOCA
  3. Danışmanlar: PROF. DR. METİN AKTAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Gazi Üniversitesi, Diptera, Tabanidae, Sistematik, Fauna, Gazi University, Diptera, Tabanidae, systematic, fauna Page number: 150 The director of the thesis: Prof. Dr. Metin AKTAŞ
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 167
Özet
GAZİ ÜNİVERSİTESİ ZOOLOJİ MÜZESİNDE BULUNAN TABANIDAE (INSECTA: DIPTERA) TÜRLERİNİN FAUNİSTİK VE SİSTEMATİK DEĞERLENDİRMESİ (Yüksek Lisans Tezi) Ayşe KOCA GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ AĞUSTOS 2003 ÖZET Bu çalışma 1991-2002 tarihleri arasında çeşitli zamanlarda Antalya, Zonguldak, Isparta, Denizli, Kastamonu, Ankara, Sivas, Kayseri, Aydın, Bolu, Burdur, Karaman, Muğla, Konya, Mersin, Bartın illerinde yapılan arazi çalışmalarında toplanan ve Gazi Üniversitesi Zooloji Müzesinde bulunan 210 örneğe dayanmaktadır. Yapılan değerlendirme sonucu örneklerin 3 altfamilyanın ait 10 cinsine ait 40 türe ait olduğu tespit edilmiştir. Tespit edilen türlerden dört tanesi: Pangonius (Pangonius) hermanni, Chrysops (Chrysops) ricardoae, Chrysops (Chrysops) sepulcralis, Haematopoda cskii, Türkiye Faunası için ilk kayıttır. Çalışma sonunda türler için teşhis anahtarı, her bir türün morfolojileri, lokalite bilgileri, Türkiye ve dünyadaki yayılışları verilmiştir. Ayrıca türlere ait fotoğraflar verilmiştir. Bilim Kodu: 401.04.04
Özet (Çeviri)
THE FAUNA AND THE SYSTEMATIC OF THE TABANIÛAE flMSECTA: DÎPTERA) SPECIES PRESENT IN GAZI UNIVERSITY ZOOLOGY MUSEUM (Master Thesis) Ayş© KOCA GAZI UNIVERSITY INSTITUTE OF SCIENCE AOGUST.20O3 Abstract This study is based on 210 samples now present at Gazi University Zoology Museum which were collected at various times between the year of 1991-2002 at the field exercises conducted in Antalya, Zonguldak, İsparta, Denizli, Kastamonu, Ankara, Sivas, Kayseri, Aydın, Bolu, Burdur, Karaman, Muğla, Konya, Mersin, Bartın.According to the results of the examination, it is determined that 10 genera which come from 3 subfamilies belong to 40 species. The four of the determined species, which are Pangonius (Pangonius) hermanni, Chrysops (Chrysops) ricardoae, Chrysops (Chrysops) sepulcralis, Haematopoda cskli, are the first record for the Fauna of Turkey An Identification key for species, morfoiogies of the each species and, information about where they locate and, how they spread out both in Turkey and the world are provided with their pictures at the end of the study. Science Code; 401.04.04;