Bazı genelleştirilmiş sürekli fonksiyonlar üzerine
On some generalized continuous functions
- Tez No: 134162
- Danışmanlar: DOÇ. DR. EŞREF HATIR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: faintly süreklilik, faintly A-süreklilik, faintly B-süreklilik, faintly C-süreklilik. ıı
- Yıl: 2003
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Selçuk Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İlköğretim Matematik Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 38
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi BAZI GENELLEŞTİRİLMİŞ SÜREKLİ FONKSİYONLAR ÜZERİNE İbrahim YALÇINKAYA Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü ilköğretim Matematik Eğitimi Anabilim Dalı Danışman : Doç.Dr. Eşref HATIR 2003, 29 Sayfa Jüri : Prof. Dr. Hasan ŞENAY Doç. Dr. Eşref HATIR Yrd. Doç. Dr. Cengiz ÇİNAR Faintly sürekli fonksiyon kavramı (Long ve Herrington, 1982) Fractal fizik ve Cantorian spacetime çalışmalarında Önemlidir. (Nasef, 2001) Bu çalışmanın maksadı, faintly sürekliliğin eşdeğer karakterizasyonlarını elde etmek ve Nasef 'in (Nasef, 2001) makalesinde belirttiği çalışmalara katkıda bulunmaktır. Bu amaçla hazırlanan çalışma üç bölümden oluşmuştur. Birinci bölümde 0-küme (Velicko, 1966) ve faintly sürekli fonksiyonlar (Long ve Herrington, 1982) incelenmiştir. ikinci bölümde C-küme ve C-sürekliğin özellikleri incelenmiştir. C-küme hem A-kümeden hem de B-kümeden daha genel olduğu için, yalnızca C-kümenin veC-sürekliliğin özellikleri incelenip, yorumlanmaya çalışılmıştır. Diğerleri için (Tong, 1986) ve (Tong, 1989)'a bakılabilir. Üçüncü bölümde çalışmanın amacım oluşturan, Long ve Herrington'un (Long ve Herrington, 1982) tanımladıkları faintly süreklilik kavramından yararlanarak, faintly A-süreklilik, faintly B-süreklilik ve faintly C-süreklilik kavramlarım tanımladık. Tanımladığımız bu süreklilik kavramlarının özelliklerini inceleyip, faintly sürekliliğin yeni dağılımlarım verdik.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT M. Sc. Thesis ON SOME GENERALIZED CONTINUOUS FUNCTIONS Ibrahim YALÇINKAYA Selçuk University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Elemantery Mathematics Teaching Supervisor : Assoc. Prof. Dr. Eşref HATIR 2003, 29 Pages Jury : Prof. Dr. Hasan ŞENAY Assoc. Prof. Dr. Eşref HATIR Asist. Prof. Dr. Cengiz ÇİNAR Faintly continuous function's concept (Long ve Herrington, 1982) is important for the physic of fractal and cantorian spacetime. (Nasef, 2001) The aim of this study is to obtain equivalent characterizations of faintly continuity and to contribute the studies mentioned in Nasef 's article (Nasef, 2001). This study consists of three sections. In the first section; 9-open set (Velicko, 1966) and faintly continuous functions (Long ve Herrington, 1982) are investigated. inIn the second section; properties of C-set and C-continuity (Hata, Noiri ve Yüksel, 1996) are investigated. C-set is more general than both A-set (Tong, 1986) and B-set (Tong, 1989), only properties of C-set and C-continuity are tried to be analyzed and interpreted. For the others look at (Tong, 1986) and (Tong, 1989). In the third section; after utility of Long and Herrington's definition related with concept of faintly continuity (Long ve Herrington, 1982). We also introduced and investigated which are called faintly A-continuity, faintly B-continuity and faintly C-continuity. After examining the properties of this continuity concepts that we defined, we gave the new decompositions of faintly continuity. Key Words : faintly continuity, faintly A-continuity, faintly B-continuity, faintly C- continuity. IV