Aynalı sazan (Cyprinus carpio, L. 1758) larvalarının yapay yemle beslenmesi üzerine bir araştırma
A Study on the artificial feeding of mirror carp (Cyprinus carpio, L. 1758) larvae
- Tez No: 134554
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. YUSUF GÜNER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Su Ürünleri, Aquatic Products
- Anahtar Kelimeler: Aynalı Sazan, Cyprinus carpio, larva, besleme, Mirror carp, Cyprinus carpio, larvae, feeding
- Yıl: 2003
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Su Ürünleri Yetiştiriciliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 62
Özet
IV ÖZET AYNALI SAZAN (Cyprinus carpio,Lînneaus 1758 ) LARVALARININ YAPAY YEMLE BESLENMESİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA KAPLAN, Arife Yüksek Lisans Tezi, Su Ürünleri Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Yrd. Doç. Dr. Yusuf GÜNER Ağustos, 2003, 52 sayfa Bu tezde, Aynalı Sazan( Cyprinus carpio) larvaları yapay yemlerle beslenmiştir. Aynalı sazan larvalarının larval dönemde protein değeri yüksek hayvansal ve algal kökenli yapay yemlerle beslenmesi incelenmiştir. Deneme iki tekerrürlü 3 grup halinde 6 akvaryumda yapılmış ve 28 gün sürmüştür. İlk iki gün tüm gruplar yumurta sarısı, 3-8. günler v4rfe/7?/a(T1,T2,S1,S2) ve dana karaciğeri(K1,K2); daha sonra hiçbir işlem yapılmamış toz yem (T1,T2,K1,K2) ve Spirulina+toz yem (S1.S2) ile beslenmişlerdir. Çalışmanın amacı; farklı yemleme programına göre beslenen larvaların gelişimindeki farklılıkları ortaya koymak, larval dönemden juvenile geçişteki süreyi kısaltmaktır. Larvaların ölüm oranları, tükettiği yem miktarı, canlı ağırlık artışları ve gelişim parametreleri haftalık hesaplanmıştır. Yaşama oranlan T1'de %51, T2'de %22, S1'de %50, S2'de %49, K1'de %35, K2'de %21 olarak hesaplanmıştır.
Özet (Çeviri)
V ABSTRACT A STUDY ON THE ARTIFICIAL FEEDING OF MIRROR CARP {Cyprinus carpio, L.,1758) LARVAE KAPLAN, Arife Msc. In Aquaculture Supervisor: Yrd. Doç. Dr. Yusuf GÜNER August, 2003, 52 pages In this thesis, the artificial feeding of mirror carp (Cyprinus carpio) larvae is mentioned. The comparation of algal and animal sourced food is observed during this study.The feeding programme was applied in six different aquarium by three different groups. This trial was continued 28 days. At first two days all groups were fed with yolk and between the period of 3rd and 8th days groups of Ti, T2, Sı, S2 were fed with Artemia, groups of Ti,T2, K1, K2 were fed with cow liver, Sı, S2 were fed with spirulina and dry food. The purpose of this study is to determinate the differences in development and breeding in mirror carp larvae and shortening the larval stage. Mortality rates, food consumption, growth rates and development parameters were calculated weekly. Survival rates were calculated as for T1 group 51%, T2 group 22%, Si group 50%, S2 group 49%, Ki group 35%, K2 group 21%.