Kuzey Ege denizi sedimentlerinde karbon ve yanabilen madde düzeylerinin araştırılması
The Investigation of carbon and burnable substances levels in the Northern Aegean sea
- Tez No: 134557
- Danışmanlar: DOÇ. DR. UĞUR SUNLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Su Ürünleri, Aquatic Products
- Anahtar Kelimeler: Kuzey Ege Denizi, Deniz sedimenti, Organik karbon, Yanabilen madde, Northern Aegean Sea, Marine sediment, Organic carbon, Burnable substance
- Yıl: 2003
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Su Ürünleri Temel Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 53
Özet
V ÖZET KUZEY EGE DENİZİ SEDIMENTLERINDE KARBON VE YANABİLEN MADDE DÜZEYLERİNİN ARAŞTIRILMASI EĞRİHANCI (ÖZÇETİN), Neslihan Ebru Yüksek Lisans Tezi, Su Ürünleri Temel Bilimler Anabilim Dalı Tez Danışmanı: Doç. Dr. Uğur SUNLU Ağustos 2003, 45 sayfa Bu çalışma, Ege Denizinin Kuzey kesiminde ve ülkemiz karasularında yer alan bölgede gerçekleştirilmiştir. Tespit edilen 43 istasyondan sediment örnekleri alınmıştır. Bu örneklerde minimum karbon (%) değeri; 0.35, maksimum 15.63 ve ortalama 4.48 olarak tespit edilmiştir. Yanabilen madde (%) değerleri ise; en düşük 2.24, en yüksek 16,04 ve ortalama 7.57 olarak ölçülmüştür. Bu çalışmada organik kirlenmeye katkıda bulunan bu maddelerin lokaliteye göre değişimleri araştırılmıştır. Sonuçlar diğer araştırmalarla karşılaştırılıp çizelge ve şekiller halinde sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
vn ABSTRACT THE INVESTIGATION OF CARBON AND BURNABLE SUBSTANCES LEVELS IN THE NORTHERN AEGEAN SEA SEDIMENTS. E?RİHANCI (ÖZÇETİN), Neslihan Ebru MSc in Faculty of Fisheries Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Ugur SUNLU August 2003, 45 pages This study, was carried out the region which is found in the northern part of the Aegean Sea and Turkish landwaters. The sediments samples which were collected from the determined 43 stations, hi these samples the concentrations of Carbon (%) min. 0.35 max. 15.63 and mean 4.48 and burnable substance (%) min. 2.24, max. 16,04 and mean 7.57 were measured. In addition the substances which contribute to the organic pollution and the changings are depended on the location were investigated. The results were compared with other studies and presented in the tables and figures.