Anodizing of aluminum
Alüminyumun anodizasyonu
- Tez No: 135591
- Danışmanlar: PROF. DR. MELİH BAYRAMOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
- Anahtar Kelimeler: Anodik Oksidasyon, Anodizasyon, Eloksal, Etial 44 (AA7075), Etial 60 (AA6063), Etial 61 (AA6351) II, Anodic Oxidation, Anodizing, Eloxal, AA7075, AA6063, AA6351
- Yıl: 2003
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Çukurova Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 86
Özet
oz YÜKSEK LİSANS TEZİ ALÜMİNYUMUN anodizasyonu YILMAZ ERBIL ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİMDALI Danışman: Prof. Dr. Melih BAYRAMOĞLU Yıl: 2003, Sayfa: 74 Jüri: Prof. Dr. Melih BAYRAMOĞLU Prof. Dr. Birgül YAZICI Doç. Dr. Necdet GEREN Bu çalışmada, anodizasyon işlemi için basit bir deney düzeneği kurulmuş ve üç farklı alüminyum malzemenin yüzeyinde anodizasyon yöntemi ile AI2O3 (Alüminyum Oksit) film tabakası oluşturulmuştur. Deneyler sonucunda temel parametreler olan malzeme tipi ve proses zamanının, film kalınlığı ve kararlılığı üzerinde etkisi araştırılmıştır. Ayrıca anodizasyon işleminin alüminyum malzemelerin mekanik ve kimyasal özellikleri üzerindeki etkisi araştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MSc THESIS ANODIZING OF ALUMINUM YILMAZ ERBIL DEPARTMENT OF MECHANICAL ENGINEERING INSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCES UNIVERSITY OF ÇUKUROVA Supervisor: Prof. Dr. Melih BAYRAMO?LU Year: 2003, Pages: 74 Jury: Prof. Dr. Melih BAYRAMO?LU Prof. Dr. Birgül YAZICI Assoc. Prof. Dr. Necdet GEREN In this study, a simple experimental set-up was constructed for the anodizing process and experimental results are obtained from the anodizing of three different types of aluminum materials. The effect of the main parameters, i.e., material type and process time on the film thickness and stability was investigated. The effect of anodizing process on the mechanical and chemical properties of the aluminum materials has also been investigated.