Suzuki Keman Eğitimi Başlangıç Metodundaki etütlerin devinişsel hedef ve hedef davranışlar bakımından analiz edilmesi
Being analysed of Suzuki Violin Education Procedure Beginning Method from the point of view regarding motion target and target behaviour
- Tez No: 144993
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. MEHLİKA DÜNDAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Müzik, Education and Training, Music
- Anahtar Kelimeler: Suzuki Keman Eğitimi Yöntemi, Devinişsel Hedef ve Hedef Davranışlar
- Yıl: 2004
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gazi Üniversitesi
- Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Güzel Sanatlar Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Müzik Öğretmenliği Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 77
Özet
SUZUKI KEMAN EĞİTİM YÖNTEMİ BAŞLANGIÇ METODU'NUN DEVİNİŞSEL HEDEF VE HEDEF DAVRANIŞLAR BAKIMINDAN ANALİZ EDİLMESİ ( Yüksek Lisans Tezi ) Ümit önder GAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Kasım 2004 ÖZET Bu araştırmada Suzuki Keman Eğitim Yöntemi Başlangıç Metodu'nda yer alan, keman tutuşu, arşe tutuşu konulan ile metotta yer alan 16 etüt,devinişsel hedef ve hedef davranışlar bakımından incelenmiştir. Buna göre, metottaki etütlerin öncelikle hangi hedefe yönelik olduğu tespit edilmiş ve bu amaca yönelik hedef davranışlar ortaya çıkanlmıştır. Araştırmada bu metodun seçilmiş olmasında Türkiye'de Suzuki Keman Eğitimi Yöntemi ile ilgili olarak çok az çalışma olması ve bu eğitim yöntemi ile ilgili hiç bir etüt çözümleme çalışmasının olmamasının önemi büyüktür. Araştırmada betimsel araştırma yöntemi izlenmiştir. Veriler etüt çözümleme yöntemi ile elde edilmiş, bulgular ise çağdaş öğretim programı modelinin ilk iki öğesi olan hedef ve hedef davranışla ile sınırlandırılarak açıklanmıştır. Araştırmada incelenen etütlerde, 46 hedef ve 130 hedef davranışın kapsandığı anlaşılmıştır. Araştırmayla ilgili olarak Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müzik öğretmenliği Bilimdalı'ndaki dört keman öğretmeninin de olumlu yönde görüşleri alınmıştır. Bu araştırmanın, Suzuki Keman Eğitim Yöntemi vasıtasıyla eğitim veren ya da verecek olan eğitimcilere, öğretim elemanlarına ve bu yöntemle yetişen ve yetişecek olan öğrencilere açıklayıcı başvuru kaynağı olma niteliği taşıması bakımından faydalı olacağı umulmaktadır.
Özet (Çeviri)
BEING ANALYSED OF SUZUKI VIOLIN EDUCATION PROCEDURE BEGINNING METHOD FROM THE POINT OF VIEW REGARDING MOTİON TARGET AND TARGET BEHAVIOUR (Thessis For Master Degree) Ümit Önder GAZİ UNIVERSITY EDUCATION SCIENCES INSTITUTE November 2004 ABSTRACT Holding violin, holding bow and 16 studies, placed in the Suzuki Violin Education Procedure Beginning Method, have been examined from the point of view regarding motion target and target behaviour in Ibis research. According to this, at first, it was determined that to which targets the studies in the method is related, and target behaviours aimed at this goal were exposed. In Turkey there are very few studies about Suzuki Violin Education Procedure, and there is no work about study analyse. These are very important in the research for choosing this method. Descriptive search was used in this research. Datas were found by the work of study analyse and findings were explained by limiting with target and target behaviour, the two constituents of modern education program model. It was understood that 46 targets and 130 target behaviours were involved in the study examined in this research. Regarding this subject, opinions of four violin teachers in Gazi University Education Sciences Institute Music Department were taken. It is hoped that this research will wear the position of being illustrative application source for the teachers who use and will use Suzuki education procedure and the students who grow and will grew with this method. Key Words.Suzuki Violin Education Method, Motion Target and Target Behaviours