An investigation of occupational English language needs of Turkish police officers
Türk polis amirlerinin mesleki İngilizce ihtiyaçlarına yönelik bir araştırma
  1. Tez No: 145567
  2. Yazar: SİBEL SEZER
  3. Danışmanlar: DR. JULİE MATHEWS AYDINLI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Kamu Yönetimi, Education and Training, Public Administration
  6. Anahtar Kelimeler: İhtiyaç analizi, Mesleki Amaçlara Yönelik İngilizce
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Yabancı Dil Olarak İngilizce Öğretimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 104
Özet
yapılmasından dolayı, iş hayatında karşılaşacakları mesleki İngilizce ihtiyaçlarına göre hazırlanmamaktadırlar. Bu yüzden, bu çalışma, polis amirlerinin almış olduğu İngilizce eğiliminin tam anlamıyla, gerçekte ne kadar yeterli olduğunu, ve aynı zamanda Türk Polis Teşkilatının çeşitli birimlarinde beklenen spesifik dil cereilerini ve dilin kullanılış şekillerini araştırmak için ortaya koyulmuştur. Bu çalışmadaki bilgiler 25 polis amiri ile yapılan bir anket, ve Türk Polis Teşkilatı'nın çeşitli birimlerinden 6 polis amiriyle yapılan altı röportaj çalışması sayesinde elde edilmiştir. Bu altı birim, anket yoluyla, personelinden maksimum İngilizce becerisi bekleyen birimlerin tespit edilmesiyle belirlenmiştir. Bu çalışma, polis amirlerinin, özellikle Türk polis amirlerine yönelik mesleki bir İngilizce kursu düzenlenmesi gerektiğini düşündüklerini ortaya çıkarmıştır. Bu tür bir kurs, direkt olarak, her birimin farklı beklentileri olduğu belirlendiğinden, polis amirlerinin çalıştıkları birimleri göz önünde bulundurularak. İngilizce ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olmalıdır.
Özet (Çeviri)
are often left behind. Even in the case of the Police College graduates, all their English language training is based on the principles of General English, and does not necessarily prepare them for the occupational-specific language needs they face on the job. This study set out to explore therefore, exactly to what extent the officers' English language training is in fact adequate, and also to determine the particular language skills and genres required in various departments of the T.N. P.O. Data, in this study, were collected by means of a questionnaire administered to 25 police officers, and six interviews conducted with six police officers from various departments of the T.N.P.O. The departments were determined on the basis of their having been identified in the questionnaires as the departments requiring the maximum amount of English skills from their personnel. This study revealed that the officers feel that an occupational English course should be designed specifically for Turkish police officers. Such a course should directly focus on meeting police officers' English language needs according to departments they work in, as each department is found to have different requirements. Key Terms: Needs analysis, English for Occupational Purposes, Police English. VIÖZET TÜRK POLİS AMİRLERİNİN MESLEKİ İNGİLİZCE GEREKSİNİMLERİNE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA Sezer, Sibel Yüksek Lisans, Yabancı Dil Olarak İngilizce Öğretimi Tez Yöneticisi: Julie Mathews Aydınlı Ortak Tez Yöneticisi: Dr. Bill Snyder Temmuz 2004 Bu çalışmada, Türk Polis Teşkilatının çeşitli birimlerinde çalışan polis amirlerinin mesleki İngilizce ihtiyaçları araştırılmıştır. Polis amirlerinin çoğu, Ankara'da bulunan, dört yıllık bir üniversite dengi bir kurum olan Polis Akademisi mezunudur. Polis Akademisi'nde eğitim görebilmek için öğrencilerin öncelikle bir liseyi veya dört Polis Koleji'nden birini tamamlamaları gerekmektedir. Polis kolejlerinde verilen yoğun İngilizce eğitiminin sıklıkla polis amirlerinin büyük bir kısmının ihtiyaçları için yeterli olduğu düşünülmesine rağmen, farklı tahsil geçmişine sahip diğer amirler göz ardı edilmiştir. Hatta Polis Koleji mezunları bile. kolejde verilen bütün İngilizce eğitiminin genel İngilizce esaslarına dayalı olarak vıı