The Contact problem of an infinite strip under double shear
  1. Tez No: 14640
  2. Yazar: SERDAR LEBLEBİCİOĞLU
  3. Danışmanlar: PROF.DR. O. SELÇUK YAHŞİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Temas problemi, sonsuz şeritler, bağlı şeritler, ikinci cins tekil integral denklemleri, Contact problem, infinite strips, bonded strips, singular integral equations of the second kind
  7. Yıl: 1991
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 173
Özet
ÇİFT KESME KUVVETİ ETKİSİNDEKİ SONSUZ BİR ŞERİTTE TEMAS PROBLEMİ LEBLEBİCİOGLU. Serdar Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü, Y. Lisans Tezi Tez Yöneticisi: Prof. Dr. 0. Selçuk YAHŞİ 173Sahife, Haziran 1991 ÖZET Bu çalışmada, birbirine mükemmel bağlı üç sonsuz şeritte temas problemi incelenmiştir. Bu şeritlerin elastik sürekli (elastic continuum) oldukları ve temas bölgesinden uzakta Fj ve F2 dış kuvvetlerinin etkisi altında bulundukları varsayılmıştır. Fourier dönüşüm yöntemleri uygulanarak, problem basit Cauchy çekirdek fonksiyonlarına sahip iki Fredholm tipi ikinci cins tekil integral denklem sistemine dönüştürülmüştür. Bu integral denklemleri Gauss-Quadrature formülleri ve seri açılım metodu kullanılarak, lineer cebirsel denklem takımlarına indirgenmiş ve sayısal olarak çözülmüştür. Temas gerilmeleri ve gerilme şiddet faktörleri, değişik geometri ve malzeme çiftleri için verilmiştir.
Özet (Çeviri)
THE CONTACT PROBLEM OF AN INFINITE STRIP UNDER DOUBLE SHEAR LEBLEBÎCÎOĞLU. Serdar Faculty of Engineering Department of Mechanical Engineering, M.S. Thesis Supervisor: Prof. Dr. 0. Selçuk YAH$İ 173 Pages, June 1991 ABSTRACT In this study, the contact problem for three perfectly bonded infinite strips are considered. These strips are assumed to be elastic continuums and under the effect of external loads Fj and F2 which act far from the contact region. By using Fourier transforms, the problem is reduced to a system of singular integral equations of the second kind, which have simple Cauchy kernels. Using Gauss-Quadrature formula and expansion method, these singular integral equations are reduced to simultaneous linear algebraic equations and solved numerically. The contact stresses and corresponding stress intensity factors for different geometries and material combinations are presented.