Müzik öğretmeni adaylarının başlangıç piyano öğretiminde uyguladıkları yöntem ve tekniklerin değerlendirilmesi
The evaluation of the methods and techniques which the music teaching candidates carried out in the beginnig of the piano teaching
  1. Tez No: 147505
  2. Yazar: EZGİ YILMAZLAR
  3. Danışmanlar: PROF. SEÇKİN GÖKBUDAK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Müzik, Education and Training, Music
  6. Anahtar Kelimeler: Aday Müzik Öğretmeni, Piyano Eğitimi, Piyano Öğretim Yöntem ve Teknikleri ıı, Music Teacher Candidates, The Education of Piano, Methods and Techniques of Piano Teaching. IV
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Güzel Sanatlar Eğitimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Müzik Öğretmenliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 70
Özet
Bu çalışma, müzik öğretmeni adaylarının, üç yıl almış oldukları piyano eğitimi sonucunda, başlangıç piyano öğretiminde edinilen temel teknik ve davranışların öğretimi konusunda uyguladıkları yöntem ve tekniklerin değerlendirilmesi, varsa eksikliklerin tespit edilmesi amacıyla yapılmıştır. Çalışma, Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı son sınıf öğrencileri ile sınırlı olup, 1. 2. 3. sınıflar araştırmaya dahil edilmemiştir. Araştırmanın çalışma grubunu ise, Konya Çimento Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi hazırlık sınıfı öğrencileri oluşturmuştur. Çalışmanın amacına uygun olarak hazırlanan bir gözlem ve görüşme formu, tespit edilen örneklem gurubu üzerinde uygulanmıştır. Elde edilen bulguların istatistiksel analizi yapılarak“Yüzde ve Frekans”hesaplamaları ve“Aritmetik Ortalaması”yorumlanmıştır.Bu çalışmadan elde edilen en önemli sonuç, ilk gözlem sonucunda ağırlıklı ortalamanın“1,94”, ikinci gözlemin de“3,10”olmasıdır. Bu sonuçlara dayanarak hedeflenen davranışlar, birinci gözlemde“zayıf olup, ”geçerli öğrenme“ düzeyine ulaşamamıştır. Ancak, ikinci gözlem sonucunda hedeflenen davranışlar ”yeterli öğrenme" düzeyine ulaşmıştır.
Özet (Çeviri)
This study has been carried out to evaluate the methods and tecniques applied on teaching of main techniques and behaviours obtained from beginning of piano teaching in the result of three-yeared piano education of music education candidates and, if available, it has been carried out with the aim of finding out the inefficiencies. The study, being limited with the last year students in the department of the fine arts education of music teaching programme in Selçuk University, the first, the second and the third classes are not included. The study group of the research includes the preparatory year students at Konya Çimento Anatolian High Scool of Fine Arts. An observation form which has been prepared in accorance with the aim of the study, has been carried out on the sample group. The findings of the study have statistically been analysed,“calculations of percent”and“arithmetical medial”have been given and commented. mThe most crucial result of the study is that the avarage is“1,94”, according to the result of the first observation and in the result of the second observation is“3,10”. Leaning to these results, the aimed behaviours have been at the level of“low”and have not been able to reach at the level of“valid learning”however, the aimed behaviours in the result of the second observation have reached at“enough learning”level.