Learning style preferences of preparatory school students at Gazi University
Gazi Üniversitesi hazırlık sınıfı öğrencilerinin öğrenme stilleri
  1. Tez No: 147610
  2. Yazar: CEVRİYE GÜNEŞ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AHMET OK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Öğrenme Stilleri, öğrenme Stilleri İndeksi, Basan Puanlan, Learning Style Preferences, Index of learning Styles, Achievement Scores
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Eğitim Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 139
Özet
Bu çalışmanın amacı Gazi Üniversitesi hazırlık sınıfı öğrencilerinin öğrenme stillerini belirlemek ve öğrencilerin öğrenme stilleriyle eğitim görecekleri fakültelerinin, cinsiyetlerinin, İngilizce düzeylerinin ve İngilizce dersinde dinleme, okuma, dil bilgisi ve yazma konusundaki basan puanlan arasındaki ilişkiyi araştırmaktır. Araç, Öğrenme Stilleri İndeksi, rasgele seçilmiş 367 öğrenciye uygulanmıştır. Veri analizinde frekans, ortalamalar ve standart sapmalar hesaplamak için betimsel istatistik hesaplamalar, öğrencilerin basan puanlarının öğrenme stillerine göre değişip değişmediğini öğrenmek için t testi ve öğrencilerin öğrenme stiUerinin eğitim görecekleri fakülte, cinsiyet ve dil düzeyine göre değişip değişmediğini görmek için de Crosstabs yapılmıştır. Bulgular, öğrencilerin öğrenme stilleriyle fakülte, cinsiyet, dil düzeyi ve basan puanlan arasında belirleyici bir fark olmadığım göstermiştir.
Özet (Çeviri)
The purpose of this study was to determine the learning styles of preparatory school students from Gazi University and examine the relationship between students' learning style preferences (LSP) and faculty students will study in, gender, proficiency level of English and achievement scores on listening, reading, grammar, and writing in the English Course. The instrument, Index of Learning Styles (ILS), was administered to 367 randomly selected students. As for the data analysis, descriptive statistics portrayed the frequencies, percentages, means and standard deviations, the r test was conducted to see whether students' achievement scores differ according to their LSPs and the Crosstabs procedure was conducted to investigate whether the LSPs of the students at Gazi University differ according to faculty they will study in, gender and level of proficiency. The results indicated that there was no significant difference between students' LSPs and faculty, gender, level and achievement scores.