Tekstil ve konfeksiyon sektöründe e-business
E-Business in textile and clothing sector
  1. Tez No: 149621
  2. Yazar: GÜRKAN BURALI
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. TURAN ATILGAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Tekstil ve Tekstil Mühendisliği, Textile and Textile Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: E-business, e-ticaret, B2B, B2C, CRM, SCM, ERP, intranet, extranet, elektronik satın alma, İnternet, E-business, e-commerce, B2B, B2C, CRM, SCM, ERP, intranet, extranet, online purchasing, internet
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tekstil Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 239
Özet
V ÖZET TEKSTİL VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜNDE E-BUSINESS BURALI, Gürkan Yüksek Lisans Tezi, Tekstil Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Turan Atılgan Ocak 2004, sayfa Günümüzde İnternet, dünyaya açılan kapıların anahtarı haline gelmiş, farklı arayışlar içinde bulunan iş dünyasma yeni ufuklar açmış, şirketlerin vizyonlarında kökten değişimler yaşanmasına neden olmuştur. İnternet, tekstil ve konfeksiyon sektörünün de iş yapış şeklini değiştirmeye başlamıştır. Sektörde artık ticari faaliyetler elektronik ortama taşınmaya, şirketler arası ve şirket içi ağlar kurulmaya, kurulan web sitelerinden siparişler alınmaya ve İnternet üzerinden üretim takibi yapılmaya başlanmıştır. Böylece, sektör daha dinamik bir yapı kazanmıştır. Bu tez çalışmasında tüm bu değişimlerin yaratıcısı olan E-business kavramı incelenmiş ve Türk Tekstil ve Konfeksiyon Sanayii'nin bu konudaki nabzım ölçmek üzere bir anket çalışması yapılmıştır. Böylece, firmalarımızın elektronik ortamla tanışma dereceleri belirlenmiş, E-business'ın geleceğe yönelik sektörde ne gibi değişimlere yol açabileceği ortaya konulmuştur.
Özet (Çeviri)
vn ABSTRACT E-BUSINESS IN TEXTILE AND CLOTHING SECTOR BURALL Gürkan MsC In Textile Eng. Supervisor: Assoc. Prof. Turan Atılgan January 2004, pages In todays world internet has became the key of the window for the world, creating new horizons for business people who are seeking for discoveries and well-caused fundamental changes in their company's visions. Internet started to change the way the textile companies do their business as well. In the sector, commercial activities are transported to electronics, forming networks inside and between the companies, taking orders and do the tracking from the web sites, had begun. In that way business got better dynamics. In this thesis study, E-business concept which can be considered as a source for this major developments was observed and also a questionnare was performed in order to understand how this concept effects the Turkish Textile and Clothing Industry. So that the level of E-business in our companies was figured out and how this new trend would effect the future of the companies in this business field was outlined.