Fur and hair modeling
Kürk ve saç modellemesi
  1. Tez No: 151226
  2. Yazar: HULUSİ BAYSAL
  3. Danışmanlar: PROF.DR. ALP KUT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Saç modellemesi, kürk modellemesi, fiziksel temelli modelleme, kütle-yay sistemleri, simuîasyon, Hair modeling, fur modeling, physically based modeling, mass-spring systems, simulation
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 75
Özet
Saç simulasyonu, bilgisayar ortamında insan modellenmesinde her zaman çok karmaşık bir işlem olarak karşımıza çıkmaktadır ve bu nedenle çok sayıda araştırmacının ilgi odağı olmuştur. Saçın modellenmesindeki zorlukların temel kaynaklan model üzerinde çok sayıda saç telinin bulunması, saçın çok ince bir yapıda olması ve saçın diğer saçlarla olan karmaşık etkileşimidir. Bu zorlukların üstesinden gelmek için çeşitli saç modelleme teknikleri sunulmuştur. Kütle-yay sistemleri, saç, kumaş ve yüz ifadesi gibi deforme olabilen nesnelerin gerçek zamanlı olarak modellenmesinde yaygın olarak kullanılan bir yöntemdir. Bu tezde, kütle-yay sistemleri kullanarak basit bir fiziksel model oluşturduk. Modelimizde, her bir saç teli ayrı olarak oluşturup hareketlendirilmektedir. Saçın tüm hareketleri Newton' un temel hareket kanunlarım esas alarak belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
Hair simulation has been always a complex process in the field of human modeling and therefore has been addressed by several researchers. The difficulties of processing hair result from the huge number of hair strands on model, thin structure of hair and complexity of hair to hair interaction. Various techniques have been proposed to overcome these difficulties in hair modeling. Mass spring systems are commonly used to represent deformable objects such as hair, cloth and facial expressions, for real-time simulation. In this thesis, we designed a simple physics model using mass spring systems. In our model, each hair strand is generated and animated individually. The motion of hair strands is determined according to Newton's Laws of Motion.