Birbirlerinin satışını destekleyen hizmet ve ürünlerin bir arada sunulduğu alışveriş mekanları: Kitap evi - kafe örneği
Shopping stores that provides component services and product which supports each others sales: Bookstores-coffee shops
  1. Tez No: 166076
  2. Yazar: ZEYNEP SOYDAŞ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. KEMAL YILDIRIM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Kitap evi, Kafe, Mekansal kalite, İç mekan tasarımı
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Mobilya ve Dekorasyon Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 196
Özet
Ill BİRBİRLERİNİN SATIŞINI DESTEKLEYEN HİZMET VE ÜRÜNLERİN BİR ARADA SUNULDUĞU ALIŞVERİŞ MEKANLARI: KİTAP EVİ-KAFE ÖRNEĞİ (Yüksek Lisans Tezi) Zeynep SOYDAŞ GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Temmuz 2005 ÖZET Bu çalışmada; birbirlerinin satışını destekleyen hizmet ve ürünlerin, yüksek mekansal kaliteye sahip alışveriş mekanlarında bir arada sunulmasının ticari basan üzerinde olumlu etkiler yaratacağı görüşünün geçerliliğini araştırmak amacıyla; birbirlerinin satışını destekleyen hizmet ve ürünlere iyi bir örnek teşkil ettiği düşünülen“kitap evi - kafe”araştırma örneklemi olarak seçilmiş ve Ankara'nın İskitler Semti'nde bulunan Migros Alışveriş Merkezi'nde toplam 400 kişi üzerinde bir anket çalışması gerçekleştirilmiştir. Çalışma sonunda; kitap evleri, kafeler ve kitap evi-kafelerin mekansal özellikleri ile ilgili kullanıcı beklentileri belirlenmiş, birbirlerinin satışını destekleyen hizmet ve ürünlerin bir arada sunulmasının ve bu alışveriş mekanlarının sahip olduğu yüksek mekansal kalitenin; ticari basan elde edilmesinde oldukça önemli katkılar sağlayabileceği tespit edilmiştir. Bilim Kodu : 5001013
Özet (Çeviri)
IV SHOPPING STORES THAT PROVIDES COMPONENT SERVICES & PRODUCTS WHICH SUPPORTS EACH OTHERS SALES: BOOKSTORES - COFFEE SHOPS (M.Sc. Thesis) Zeynep SOYDAŞ GAZI UNIVERSITY INSTITUTE OF SCIENCE AND TECHNOLOGY July 2005 ABSTRACT In this study; to examine the validity of the hypothesis which states that“when component products & services that support each others sales presented together at shopping center's that have effective environmental qualities have affirmative effects on their trading success”;“book stores - coffee shops”has been chosen as a study model for it has been thought a good example and a questionnaire has been asked of a total of 400 people, and it was completed at Migros Shopping Center in Ankara iskitler district. The study has determined that when component products & services which support each others sales presented together in shopping center's that has environmental qualities, their trading success improves very quickly. Science Code : 5001013 Key Words : Bookstores, Coffee shops, Environmental quality, Interior design Number of Pages : 180 Adviser : Assist. Prof. Dr. Kemal YILDIRIM