Bose-Einstein yoğuşması bir durum değerlendirmesi
Bose-Einstein condensation: A brief account
- Tez No: 167528
- Danışmanlar: DOÇ.DR. ÜLFET ATAV
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Boson, Bose Einstein Yoğuşması (BEC), faz geçişleri, aşırı soğuk sistemler 111
- Yıl: 2005
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Selçuk Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 61
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi BOSE-EINSTEIN YOGUŞMASI BİR DURUM DEĞERLENDİRMESİ Ahmet GİRGİN Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fizik Ana Bilim Dalı Danışman: Doç. Dr. Ülfet ATAV 2005, 55 sayfa Jüri: Doç. Dr. Ülfet ATAV Yrd. Doç. Dr. Atilla GÜLEÇ Yrd. Doç. Dr. Mustafa KOYUNCU Bu çalışmada Bose-Einstein Yoğuşması ile ilgili yapılmış olan bilimsel çalışmalar üzerine kapsamlı bir literatür taraması yapılarak bu konudaki teorik ve deneysel gelişmeler ve bu gelişmelerin tarihçesi kapsamlı olarak ele alınmıştır. Bose- Einstein Yoğuşmasının olası uygulama alanları değerlendirilmiş, bu konudaki çalışmaların günümüzdeki durumu üzerinde durulmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT M.S. Thesis BOSE-EINSTEIN CONDENSATION A BRIEF ACCOUNT Ahmet GİRGİN Selçuk University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Physics Supervisor: Assoc Prof. Dr. ülfet ATAV 2005, 55 pages Jury: Assoc. Prof. Dr. Ulfet ATAV Ass. Prof. Dr. Atilla GULEC Ass. Prof. Dr. Mustafa KOYUNCU In this study an extensive literature search has been performed to cover both experimental and theoretical studies on Bose-Einstein Condensation. Detailed chronological structure of the major achievements in the field are given and experimental and theoretical developments and their importance are discussed. Probable application areas of Bose-Einstein condensation are pointed and current state of the studies along these lines are discussed. Key Words : Boson, Bose Einstein Condensation (BEC), phase transitions, ultracold systems IV