The Graduate school of natural and applied sciences of middle east technical university in partial fulfillment for the degree of
  1. Tez No: 16794
  2. Yazar: IMAD NASER
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. İSMAİL ERDEM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İstatistik, Statistics
  6. Anahtar Kelimeler: Economic design, Control charts. Optimum design and Cost model. Science code : 406.02.01 - iii
  7. Yıl: 1991
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 66
Özet
öz KONTROL ÇİZENEKLERİNİN BİR EKONOMİK TASARIMI NASER, Imad Yüksek Lisans Tezi, istatistik Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Doç. Dr. İsmail Erdem Kasım, 1991, 63 sayfa X- kontrol çizenekleri için bir matematiksel beklenen değer maliyet modeli p ve np kontrol çizeneklerine de uygulanabilecek şekilde geliştirildi. örnek büyüklüğü, örnekler arasındaki zaman uzunluğu, kontrol sınırları arasındaki genişlik, ve bir örnekteki kusurlu birim sayısı için en iyi değreleri belirleyecek bir yöntem geliştirildi. Doğrudan arama yöntemi kullanımı ile kontrol parametreleri (evrendeğerleri) için en iyi değerler bulundu. Kurulan maliyet modelindeki amaç fonksiyonunun en iyi değerine karşılık gelen tasarım parametrelerini bulabilmek amacıyla iki ayrı bilgisayar programı yazıldı. Sayısal örnekler ve yapılan duyarlılık çözümlemeleri aracılığı ile kullanılan yöntem ve bilgisayar programlarının ne derecede etkin olduğu da gösterildi. Anatar kelimleri: Ekonomik' tasarım, Kontrol çizenekleri, En iyi tasarım, Maliyefe^modeli. Bilim Kodu: 406.02.01 - xv -
Özet (Çeviri)
ABSTRACT AN ECONOMIC DESIGN OF CONTROL CHARTS Naser, I mad M.S. in Statistics Supervisor: Assoc. Prof.Dr. Ismail Erdem November, 1991, 66 Pages An expected cost model for the X control chart is developed to be applicable for p and np charts. A method is presented to determine the optimal sample size, interval between samples, the width of control limits and number of defectives in a sample. Using a direct search method to determine the design parameters, a simple procedure is suggested. The procedure uses a direct search method. Two computer programs are written for this purpose. Numerical examples and sensitivity analysis show the efficiency of the method and the computer programs.