Zemin-çimento stabilizasyonunda uçucu külün zamanla mukavemet değişimi
Strength changing of fly ash with time in soil cement stabilization
  1. Tez No: 169278
  2. Yazar: NİDA SAATÇİ
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. TANER ALATAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Uçucu kül, çimento, stabilizasyon. VII, Fly ash, cement, stabilization. VIII
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Fırat Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 48
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi ZEMİN-ÇİMENTO STABİLİZASYONUNDA UÇUCU KÜLÜN ZAMANLA MUKAVEMET DEĞİŞİMİ Nida SAATÇİ Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü înşaat Mühendisliği Anabilim Dalı 2005, Sayfa 40 Bu çalışmada, 16 yıl bekletilmiş uçucu külün zemin-çimento stabilizasyonunda kullanımı araştırılmış ve değişik oranlardaki zemin-çimento ve zemin-çimento bekletilmiş uçucu kül karışımları üzerinde bir dizi deney yapılmıştır. Bulunan deney sonuçları, 1989 yılında aynı konuda yapılan deney sonuçlan ile karşılaştırılmıştır. Çalışma sonunda bekletilmiş uçucu kül ile hazırlanan numunelerden elde edilen basınç mukavemetlerinin, 1989 yılı deney sonuçlarına göre azaldığı ıslatma-kurutma ve donma- çözülme ağırlık kayıplarının ise arttığı görülmüştür. Bundan dolayı da zemin-çimento stabilizasyonunda bekletilmiş uçucu külün kullanılmasının uygun olmadığı görülmüştür.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master Thesis STRENGTH CHANGING OF FLY ASH WITH TIME IN SOIL CEMENT STABILIZATION Nida SAATÇİ Fırat University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Civil Engineering 2005, Page 40 In this study, using of 16 year aged fly ash in soil cement stabilization has been investigated and a series of experiments have been done with various rate of soil-cement ant soil-cement-aged fly ash mixture. The results of experiments have been compared with the results which have been obtained in 1989. Consequently, it has been observed that the aged fly ash reduces strength of soils while it increases the loss of weight in tests such as freezing-thawing and wetting drying while it is compared with the test results in 1989. As a result, it has been observed that using of aged fly ash is not convenient for soil-cement stabilization.