Sıra istatistiklerinin eşlenikleri arasındaki bağımlılık yapısı ve stokastik sıralamalar
Dependence structure and stochastic orderings among concomitants of order statistics
  1. Tez No: 169474
  2. Yazar: FUNDA AKDERE
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. SERKAN ERYILMAZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İstatistik, Statistics
  6. Anahtar Kelimeler: Eşlenik, olabilirlik oran sıralaması, ölüm oranı sıralaması, TP2 bağımlılık, yaşam fonksiyonu sıralaması, Concomitant, hazard rate ordering, likelihood ratio ordering, stochastic ordering, totally positive of order 2 (TP2 ) dependence
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uygulamalı İstatistik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 51
Özet
Bu çalışmada, sıra istatistikleri eşlemMerinin dağılım teorisi ve aralarındaki stokastik sıralamalar üzerinde durulmuştur. Birbirinden bağımsız ve aynı dağılıma sahip rasgele vektörler dizisine dayalı olarak tanımlanan eşlenikler arasındaki stokastik sıralamalara ilişkin varolan sonuçlar sunulmuştur. Çalışmanın esasında ise; sıra istatistiklerinin eşlenikleri, birbirinden bağımsız ve farklı dağılıma sahip rasgele vektörler kurulumunda göz önüne alınmıştır. Eşlenikler arasındaki bağımlılık yapısı ve stokastik sıralamalara ait bazı sonuçlar bu kurulum altında elde edilmiş, sonuçlar örneklerle açıklanmıştır.
Özet (Çeviri)
Inthis study, distribution theory of concomitants of order statistics and stochastic orderings among these statistics are considered. The existing results on stochastic comparisons among concomitants based on a sequence of independent identically distributed random vectors are presented. In the main part of the study, concomitants of order statistics are considered in a setup of independent nonidentically distributed random vectors. Some conditions for stochastic comparisons among concomitants are presented under this setup and the results are illustrated.